Schaapskooi Orvelte
Hooischuur Orvelte
Schaapskooi Orvelte

Schaapskooi Orvelte - Orvelte

N 52.844535320057 / E 6.6586704831658

Bezoek de Schaapskooi van Orvelte, gelegen aan de rand van het dorp en het begin van het uitgebreide graasgebied dat Orvelte omringt. De kudde bestaat uit zo'n 250 Schoonebeeker heideschapen. In het lammerseizoen groeit dit tot soms wel 550 schapen!

Het Schoonebeeker heideschaap behoort tot de inheemse zeldzame rassen die als cultuurgoed in stand moet worden gehouden. Het schaap heeft een vrij fors formaat en is verder te herkennen aan de vaak bontgekleurde, harige vacht, hoge poten, lange staart en een gebogen neus. Hij neemt vaak een statige, sierlijke houding aan met opgeheven kop. Het karakter is levendig, nieuwsgierig en zachtaardig.

Zodra het kan, gaan de schapen met de herder en diens herdershonden de heide op. Bij de Schaapskooi wordt op een informatiebord aangegeven waar in het veld je de kudde die dag kunt vinden.

Aan het einde van de middag komen ze weer terug naar de kooi. De samenwerking tussen herder, hond en schaapskudde is altijd een prachtig schouwspel. Een echte aanrader! Op het informatiebord zie je hoe laat de kudde wordt terugverwacht bij de kooi.

Foto's: Drenthe.nl

Schaapskooi Orvelte
Hooischuur Orvelte

Schaapskooi Orvelte
Schapendrift 2
9441 PJ Orvelte

Contactgegevens
T: 0593-322349

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.