Vos
IJsvogel
Natuurgebied De Lange Bretten

Natuurgebied De Lange Bretten - Amsterdam

N 52.3892671 / E 4.7773872

Amsterdammers weten het al lang: er is volop woeste natuur te vinden in Amsterdam. De Lange Bretten heeft zo ongeveer alles wat de Nederlandse natuur te bieden heeft, op een oppervlak dat groter is dan het bekende Vondelpark.

De geschiedenis begint in 1631 met de aanleg van een trekvaart tussen Haarlem en Amsterdam. Daardoor werden de Spieringhornpolder en poldertje Huis de Bretten afgesneden. Na het droogleggen van het IJ kwam er een groenstrook waar parkjes, sportvelden en volkstuintjes zouden worden aangelegd. Dat is niet doorgegaan, het gebied werd gebruikt voor verschillende bouwprojecten en zo ontstond tussen de flats, haventerreinen en fabrieken nieuwe wildernis vol bijzondere vogels en planten. Het gebied De Lange Bretten wordt daarom ook wel de laatste stadswildernis van Amsterdam genoemd.

Een woest stuk struinnatuur, met ruige bossen, spannende paadjes, open velden en waterpartijen. Ga hier op safari en spot haviken, hermelijnen, ijsvogels, vleermuizen, vossen of waterspitsmuizen.

Vos
IJsvogel

Natuurgebied De Lange Bretten
Daveren
1046 AP Amsterdam

Contactgegevens
T: 088-0064400
E: info@landschapnoordholland.nl

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.