Natuurgebied De Haere
Natuurgebied De Haere

Natuurgebied De Haere - Doornspijk

N 52.399844768845 / E 5.8465706273051

Natuurgebied De Haere is gelegen tussen Doornspijk en 't Harde. Het grootste gedeelte van het gebied bestaat uit stuifzand, dat geleidelijk overgaat in heide. De temperatuurverschillen tussen dag en nacht op zo'n open vlakte zijn bij helder weer erg groot. Plantensoorten moeten hier dus goed bestand tegen zijn. De planten die hier voorkomen, zijn vaak unieke, zeldzame soorten. Neem bijvoorbeeld de zandzegge, buntgras en de korstmossoorten ezelspootje en varkenspootje, die zich helemaal thuisvoelen in De Haere.

De heide wordt begroeid door verschillende soorten heidestruiken, waaronder de uiterst zeldzame kleine wolfsklauw. De Haere is één van de oudste vindplaatsen van deze heidesoort in Nederland. Stekelbremmen en jeneverbessen wisselen de heide af, tot het overgaat in dennenbossen.

De Haere is het leefgebied van veel vogels, reptielen en insecten. Met veel geluk spot je de nachtzwaluw. De boompieper en boomleeuwerik komen veel voor aan de bosranden. Wellicht tref je de zandhagedis of de heivlinder op de heide, of een boommarter in het bos...

Natuurgebied De Haere

Natuurgebied De Haere
Badweg 14
8085 RL Doornspijk

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.