Klooster Wittem
Klooster Wittem
Klooster Wittem

Klooster Wittem - Wittem

N 50.8135598 / E 5.912641

In 1732 liet graaf Ferdinand van Plettenberg naast kasteel Wittem een slotkapel met een klooster bouwen voor de Paters Kapucijnen uit Keulen. Zestig jaar later werden deze verdreven tijdens de Franse revolutie waardoor het klooster verwaarloosd raakte. In 1836 werd het klooster weer in gebruik genomen, nu door de Redemptoristen (een in Napels opgerichte congregatie met als officiële naam: Congregatie van de Allerheiligste Verlosser). In 1895 besloot men om het oude klooster af te breken en een nieuwe te bouwen.

Jaarlijks komen hier meer dan 150.000 bezoekers. Klooster Wittem heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot toeristische plek voor bezinning en inspiratie. Hoewel het klooster niet vrij toegankelijk is in verband met de privacy van de bewoners en medewerkers, kun je zeven dagen per week terecht bij de receptie. Hier kun je onder andere een rondleiding boeken. In de Kloosterbibliotheek is ruimte voor muziekuitvoeringen, lezingen en tentoonstellingen.

Klooster Wittem
Klooster Wittem

Klooster Wittem
Wittemer Allee 34
6286 AB Wittem

Contactgegevens
T: 043-4501741
E: info@kloosterwittem.nl

De kerken en kapellen van Klooster Wittem zijn geopend van 8.00 uur tot 18.15 uur. Het klooster is niet vrij toegankelijk. Voor groepen is er de mogelijkheid om een rondleiding aan te vragen, zie voor meer informatie de website.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.