Kasteel Woerden
Kasteel Woerden
Terras
Kasteel Woerden

Kasteel Woerden - Woerden

N 52.0850885 / E 4.8880878

Het Kasteel van Woerden is rond 1410 in opdracht van hertog Jan van Beieren, heer van Woerden, als burcht gebouwd. De uitleg bestaat uit een vierkant met vier vleugels rond een binnenplaats. Van de ronde hoektorens zijn er drie sterk verlaagd en werd de vierde als gevangenis in gebruik genomen. Het kasteel was vroeger door water omgeven en bezat een ophaalbrug.

In de loop der tijd kende het kasteel vele gebruiksvormen. Zo was het na de Tachtigjarige Oorlog een verdedigingsbolwerk ten dienste van de baljuw van het land van Woerden en dijkgraaf van het Grootwaterschap van Woerden. In het jaar 1787 vergaderde hier de Commissie van Defensie. Dit militair burgercomité, bestaande uit patriottische regenten, probeerde het gewest Holland te verdedigen tegen prinsgezinde aanvallen. Daarna was het kasteel onder andere een staatsgevangenis, hospitaal en 'Centraal Magazijn van kleding en uitrusting' van het Ministerie van Oorlog.

In de loop der eeuwen is er veel aan het gebouw gerestaureerd en veranderd waarbij de voorgevel misschien nog wel het best bewaard is gebleven. In de jaren zeventig werd de Stichting het Kasteel van Woerden opgericht, dat als doel heeft om het kasteel te behouden, restaureren en exploiteren.

Al meer dan 600 jaar is Kasteel Woerden een centraal gelegen onderkomen voor haar gasten. Koningen, hertogen, jonkvrouwen en strijdheren hebben hier beraad gevoerd, gefeest, gedineerd en geslapen. Nog steeds wordt er in het kasteel beraad gevoerd. Nu in de vorm van trainingen, congressen, workshops, dealerdagen, feesten, evenementen of onder het genot van een goede lunch of diner. De jonkvrouwen van tegenwoordig gebruiken de High Tea op Kasteel Woerden.

Kasteel Woerden
Kasteel Woerden
Terras

Kasteel Woerden
Kasteel 3
3441 BZ Woerden

Contactgegevens
T: 0348-436000
E: info@kasteelwoerden.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag Gesloten
Donderdag Gesloten
Vrijdag Gesloten
Zaterdag 12:00 - 17:00
Zondag 12:00 - 17:00

Dit zijn de openingstijden van het Kasteelcafé. Het kasteel zelf wordt verder alleen ingezet voor feesten en partijen. Bekijk voor de mogelijkheden de website.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.