Kasteel Daelenbroeck
Kasteel Daelenbroeck

Kasteel Daelenbroeck - Herkenbosch

N 51.1505719 / E 6.0743395

De geschiedenis van dit kasteel gaat terug tot in het begin van de 14e eeuw. Godfried van Heinsberg, de Gulikse leenheer van Wassenberg, besluit in 1311 om in het moerassig gebied (broeck) van het Roerdal een woon- en jachtslot te bouwen. In de loop van de jaren is dit slot het bezit geweest van diverse edelen. Zij drukten ieder op eigen wijze een stempel op het geheel. De Tachtigjarige Oorlog markeert haar ondergang want in 1598 wordt het belegerd en verwoest men de hoofdburcht.

Na de dood van Hattardt van Pallandt, ontstaat een ruzie onder zijn schoonzonen over de vraag wie het kasteel erft. Nadat eindeloze processen waren gevoerd, krijgt Jan Ernest van Rollingen het in 1707 toegewezen. Hij is dan echter zo verarmd dat hij niet in staat is om het lang verwaarloosde kasteel te restaureren. Zelf besluit hij in de voorburcht te gaan wonen nadat hij dit onderdeel restaureerde. De hoofdburcht laat hij verder vervallen maar hij gebruikt de kelders als voorraadschuren. Tijdens de 19de eeuw volgt verdere sloop.

Na 1990 is het kasteel bouwkundig en archeologisch onderzocht en is op basis van oud archiefmateriaal een nieuwe hoofdburcht gebouwd. Het complex is nu in gebruik als hotel, restaurant en partycentrum.

Kasteel Daelenbroeck

Kasteel Daelenbroeck
Kasteellaan 2
6075 EZ Herkenbosch

Contactgegevens
T: 0475-532465
E: info@daelenbroeck.nl

Openingstijden
24 uur open

In gebruik als hotel-restaurant.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.