Het Maarten van Rossumhuis
Het Maarten van Rossumhuis
Het Maarten van Rossumhuis

Het Maarten van Rossumhuis - Arnhem

N 51.9790976 / E 5.9110473

De beruchte veldheer van Karel van Gelre, Maarten van Rossum, was als militair meedogenloos, maar hij had ook een hele kunstzinnige kant.

Vanuit zijn oorlogsbuit liet hij in Arnhem een prachtig huis bouwen tegenover de Sint Eusebiuskerk. De kanunniken van de Sint Eusebius waren zeer geïnteresseerd in wat hun nieuwe buurman liet bouwen. Toen ze de tekeningen zagen waren ze enthousiast en lieten weten dat het later echt iets voor hen zou zijn. Dat hadden ze beter niet kunnen doen. Maarten van Rossum vroeg: 'Zou u dan in de hel willen wonen?' De kloosterlingen begrepen hem niet. 'Ik heb u niet willen vermoeien met alle details, maar in die nissen komen duivels, helhonden en weerwolven. En omdat de weg naar de hel zo breed is zal ik de weg tussen mijn huis en de kerk bekleden met zilveren guldens.'

Dat laatste is er nooit van gekomen, vermoedelijk omdat Maarten wel wist dat die guldens al snel verdwenen zouden zijn. Maar de duivels, helhonden en weerwolven zijn er wel gekomen. En daarom wordt het Maarten van Rossumhuis ook wel het duivelshuis genoemd. Het heeft tot 1944 dienst gedaan als stadhuis van Arnhem.

Het Maarten van Rossumhuis
Het Maarten van Rossumhuis

Het Maarten van Rossumhuis
Koningstraat 39
6811 DG Arnhem

Contactgegevens
T: 0900-1809
E: info@arnhem.nl

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.