Giethemer Kerkbrugje
Giethemer Kerkbrugje

Giethemer Kerkbrugje - Giethmen

N 52.499021897754 / E 6.4120858848638

Tussen knooppunt 72 en 44 fiets je over het Giethemer Kerkpad en passeer je het bijbehorende Giethemer Kerkbrugje. Een kerkpad was in de vorige eeuwen heel gebruikelijk. Via deze paadjes konden bewoners rechtstreeks naar de kerk wandelen op zondag. Veel kerkpaden zijn in de loop der jaren verdwenen, maar dit tussen de buurtschap Giethmen en Ommen is al die tijd goed bewaard gebleven.

Het Giethemer Kerkpad was het pad voor de bewoners van Giethmen die naar de kerk gingen in Ommen. Daarvoor moest je de rivier de Regge oversteken. Er lag een schuit in de vorm van een voetveer die je zelf moest bedienen. Daarvoor lag hier een schuit in de vorm van een voetveer die je zelf moest bedienen. Dit kon niet altijd, dus als het bootje niet beschikbaar was moesten de mensen omlopen via de Nieuwebrug of Laarbrug. Het Giethemer Kerkbrugje was dan een welkome verandering toen het omstreeks 1905 gebouwd werd.

Om ervoor te zorgen dat grote boten nog steeds over de Regge konden varen, is het brugje voorzien van een ophaalsysteem. Dit ophaalsysteem is inmiddels een aantal keer vernieuwd, waardoor het niet meer hetzelfde oude systeem is. Maar nog steeds is het bruggetje een nostalgische lust voor het oog in deze heerlijk rustige, landelijke omgeving.

Giethemer Kerkbrugje

Giethemer Kerkbrugje
Giethemer Kerkpad 5B
8147 GL Giethmen

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.