Geniemuseum Vught
Geniemuseum Vught

Geniemuseum Vught - Vught

N 51.6598744 / E 5.2565617

De officiële naam van dit museum is 'Stichting Historische Genieverzameling', maar het staat beter bekend als Geniemuseum Vught. Net zoals de infanterie, artillerie en de cavalerie, is de genie een onderdeel van de landmacht. De genie is onder andere verantwoordelijk voor de infrastructuur, constructies bouwen, installatietechniek en elektrotechniek.

In dit museum maak je kennis met de rijke geschiedenis van het Regiment Genietroepen. Al sinds 1970 bestaat dit museum, als onderdeel van de Van Brederokazerne. Aan de hand van diverse thema's worden op een eigentijdse manier verschillende exposities tentoongesteld. Onder meer foto's van vredesmissies, schaalmodellen en werktuigen zijn hier te bewonderen. Struin langs de collectie oude uniformen, die een kleurrijk beeld geven van het tenue van genisten uit de afgelopen 100 jaar. Sommige uniformen zijn extra bijzonder, achter deze schuilt een persoonlijk verhaal. In de buitenexpositie zie je het grote werk, zoals bruggen, bunkers en vaartuigen.

Het Geniemuseum ligt naast het Nationaal Monument Kamp Vught. Het gebouw werd destijds gebruikt als keuken van het concentratiekamp. Aan de kapconstructie van het gebouw kun je dat nog terugzien. Vanuit de middenvleugel kijk je uit op de voormalige appelplaats van het concentratiekamp. Er hangt een grote foto in de hal, waarop je kunt zien hoe het er toen uit zag.

Voor kinderen is er voor zowel de binnen- als buitenexpositie een speurtocht uitgezet.

Geniemuseum Vught

Geniemuseum Vught
Lunettenlaan 102
5263 NT Vught

Contactgegevens
T: 0736881867
E: info@geniemuseum.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag 10:00 - 16:00
Woensdag 10:00 - 16:00
Donderdag 10:00 - 16:00
Vrijdag Gesloten
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

Kijk op de website voor de actuele openingstijden.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.