De Dikke Steen
De Dikke Steen

De Dikke Steen - Lemele

N 52.467341203234 / E 6.4013772588058

Ieder jaar wordt ‘ie opgepoetst en vrijgemaakt van takken en zand door de nijvere leden van Stichting 't Lemels Arfgoed. Dagelijks beklimmen God weet hoeveel kinderen en volwassenen in meer of minder jolige stemming zijn harde massa en stampen er meestal even flink op. Het ontroert noch verveelt hem.

Hij ligt er al langer dan vandaag. Waarschijnlijk laat ook wat er in de eenentwintigste eeuw om hem heen gebeurt, hem volledig koud. Er is bij deze kolos zeer vermoedelijk geen sprake van welke staat van bewustzijn dan ook. Niets of niemand is bij machte hem te verplaatsen, in ieder geval niet zonder bovengemiddelde inspanning en/of moeite. Het loont niet, dus blijft hij liggen waar hij ligt.

De functie die hij vroeger had, de grens aangeven tussen de marken Lemele en Archem, is een voetnoot geworden. Wie weet er nog dat een ‘marke’ in de Middeleeuwen een samenwerkingsverband was tussen de boeren van een streek? Wie heeft er enig idee van de kracht die ervoor nodig was om deze zwerfkei op deze plek te krijgen, honderdduizenden jaren geleden? Het was routine voor de gletsjers uit de betreffende ijstijd, het Saalien. Kortom: de Dikke Steen is het best waard om voor af te stappen.

De Dikke Steen

De Dikke Steen
Kerkweg
8148 PZ Lemele

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.