Optocht tijdens de Westfriese Donderdagen
Boerderij- & Rijtuigenmuseum Vreeburg

Boerderij- & Rijtuigenmuseum Vreeburg - Schagen

N 52.785775 / E 4.794333

Museum Vreeburg bestaat uit twee gebouwen. Het eerste gebouw is een geheel in oude stijl gerestaureerde 17e-eeuwse stadsboerderij. Hier herleef je de tijden rond het jaar 1900. Je ziet boerenkamers compleet ingericht met authentieke meubelen, sieraden, kleding en gebruiksvoorwerpen, maar ook de bedsteden met ouderwetse bedlinnen. Bekijk het oude speelgoed, de werktuigen en gereedschappen. Het hoogtepunt is de miniatuur graandorsmachine, die nog regelmatig in werking wordt gesteld. Waar zich nu de muziektuin bevindt, was vroeger een grote boomgaard te vinden.

Het tweede gebouw is een prachtig gebouw aan de achterzijde van de museumboerderij, waarin het Rijtuigmuseum zit gevestigd. Al meer dan zestig jaar wordt in Schagen tijdens de Westfriese Donderdagen een optocht van historische wagens georganiseerd. In het museum vind je een uitgebreide collectie, eigendom van de organisatie Westfriese Folklore, van authentieke wagens, zoals speelwagens, koetsen, sjezen en tilburry's. Elke week werkt een enthousiaste groep vrijwilligers aan het onderhoud van de wagens. De rijtuigen zijn dan ook in perfecte conditie en rijden jaarlijks mee met de optocht!

Ook voor kinderen valt er genoeg te beleven met een speurtocht en een speciale verkleedmiddag. Daarnaast worden er wisselende exposities over uiteenlopende historische onderwerpen tentoongesteld en worden er leuke activiteiten georganiseerd.

Optocht tijdens de Westfriese Donderdagen

Boerderij- & Rijtuigenmuseum Vreeburg
Loet 14
1741 BP Schagen

Contactgegevens
T: 0224-216906
E: info@museumvreeburg.nl

Openingstijden
Maandag Gesloten
Dinsdag Gesloten
Woensdag 13:30 - 16:30
Donderdag 13:30 - 16:30
Vrijdag 13:30 - 16:30
Zaterdag 13:30 - 16:30
Zondag Gesloten

In juli en augustus ook op zondag geopend van 13.30-16.30 uur.

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.