Blokzijl ©WeldadigOord
Blokzijl

Blokzijl - Blokzijl

N 52.726505984307 / E 5.9612356454471

Blokzijl, een pittoresk stadje voor, omringd door statige grachten en imposante vestingwerken. Gelegen aan de rand van het prachtige Nationaal Park Weerribben-Wieden in Nederland, is het alsof je een stap terug in de tijd zet naar een wereld vol historische pracht.

Het stadje begon als nederzetting en groeide uit als vesting aan de voormalige Zuiderzee. In de haven voel je de nostalgische sfeer en de tradities. Blokzijl was een belangrijke locatie, want hier hield men vijandige Spaanse schepen tegen zodat ze het binnenland niet konden bereiken.

De strategische plek was ook gunstig voor de handel. Zo werd Blokzijl een stad vol kooplieden. De Bierkade en de Brouwersgracht herinneren aan de vele brouwerijtjes die hier vroeger waren, om de dorstige lieden te voorzien.

Langs de kades zie je de hoogwaterkanonnen staan. Vroeger werden de kanonnen afgeschoten als waarschuwing bij dreigende overstroming. Helaas kwam de waarschuwing in de nacht van 4 op 5 februari 1825 voor veel mensen te laat. De stormwind en het hoge water brak op meerdere plekken door de zeedijk.

Foto: ©WeldadigOord

Blokzijl ©WeldadigOord

Blokzijl
Brouwerstraat
8356 DZ Blokzijl

Contactgegevens

Openingstijden
24 uur open
Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.