verschillende soorten koeien
Allegaartje (langs de Regge)

Allegaartje (langs de Regge) - Hellendoorn

N 52.455719875299 / E 6.4429198136755

Langs de oevers van de Regge grazen runderen. Ze helpen de planten kort te houden en maken het landschap mooier. Het zijn niet altijd de bekende zwart-witte melkkoeien. Soms weet je niet precies welke rassen het zijn. Boeren zijn vaak niet zo streng met het fokken van hun vee en laten de koeien soms onderling kruisen om sterke en gezonde dieren te krijgen. Deze koeien zijn geen melkkoeien, dus het gaat niet om hun uiers.

De runderen langs de Regge zijn vaak een mix van verschillende rassen en dat maakt niet uit. Ze zien er toch leuk uit. Elke koe of stier heeft een eigen karakter. Boeren, slagers en landbeheerders fokken de dieren op bepaalde eigenschappen, een proces dat al eeuwen duurt. Het is niet nodig om precies te weten welke rassen je ziet, want het belangrijkste is de interactie met de dieren.

Als je langs de Regge fietst, kijk dan goed naar de runderen. Ze hebben allemaal een eigen karakter en zijn nieuwsgierig naar jou. Runderen zijn niet dom of lui. Ze hebben een rustige, natuurlijke manier van leven waar wij iets van kunnen leren. Hun grote lichamen, dikke buiken en sterke poten geven ze een indrukwekkende uitstraling. Stop even en geniet van hun aanwezigheid.

Het is lastig te voorspellen waar je de runderen precies zult zien. Een kudde kan zich sneller verplaatsen dan je denkt. Wees blij als je ze ziet en geniet van elke ontmoeting.

verschillende soorten koeien

Allegaartje (langs de Regge)

7447 Hellendoorn

Contactgegevens

Beoordelingen
Er zijn geen reviews gevonden voor dit afstapmoment.
Schrijf een beoordeling

Heb je een bezoek gebracht aan deze locatie? Help ons mee en schrijf een beoordeling.

Selecteer het aantal sterren dat je deze locatie geeft (op basis van maximaal 5 sterren) en beschrijf je ervaring

Voor de veiligheid willen we zeker weten dat je een mens bent.