Zomerse fietsroute 3 | Usquert en omstreken

Zomerse fietsroute 3 | Usquert en omstreken

Fietsroutes voor een zwoele avond

De komende week worden heerlijke temperaturen verwacht. Dus wat let je om ’s avonds nog een rondje te fietsen en te genieten van de avondzon? We nemen je deze week elke avond mee op een fietsroute waarmee je van de avondzon kunt genieten. Geen zorgen, de routes zijn niet langer dan 30 kilometer. Kort genoeg dus om op een avond te fietsen.

 

Fietsroute Usquert en omstreken

Tussen de Eerste- en Tweede Wereldoorlog woonde in het Groningse plaatsje Usquert de meest vermogende mensen van Nederland. Ze konden het zich bijvoorbeeld veroorloven om het ontwerp voor het nieuwe raadhuis te laten maken door Berlage. Het plaatsje Warffum bezit de grootste wierde van ons land. Met een hoogte van bijna zes meter is het ook één van de hoogste. Ten zuiden van Usquert ligt Westernieland, een dorpje wat vroeger veel te stellen had met de zee. Het dieptepunt was de Kerstvloed zo’n 300 jaar geleden. Door de vloed waren 35 van de 50 huizen verwoest en nog eens 11 andere onbewoonbaar gemaakt.

Naar de fietsroute.

Ontdek het noorden van Nederland met de Fietsnetwerk App

Deze fietsroute brengt je door het noordelijkste deel van de provincie Groningen. Je kunt de route eveneens ontdekken met onze Fiets App. Onderweg word je dan voorzien van de beste routebegeleiding. Bij elk fietsknooppunt krijg je niet alleen een melding over de volgende stap in je fietsroute, je weet direct wat er in de buurt van het betreffende fietsknooppunt te zien en te doen is. Als je een interessant afstapmoment gevonden hebt kun je de route ernaartoe opvragen.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via