Zomerse fietsroute 2 | Langs de Groote en Kleine Vliet

Avondzonroute 2 | Langs de Groote en Kleine Vliet

Fietsroutes voor een zwoele avond

De komende week worden heerlijke temperaturen verwacht. Dus wat let je om ’s avonds nog een rondje te fietsen en te genieten van de avondzon? We nemen je deze week elke avond mee op een fietsroute waarmee je van de avondzon kunt genieten. Geen zorgen, de routes zijn niet langer dan 30 kilometer.

 

 

Fietsroute langs de Groote en Kleine Vliet

De avondroute van vandaag leidt je door de historische stad Medemblik. In Medemblik vindt je onder andere het Stoommachinemuseum. Daarnaast kom je door het dorpje Wervershoof. Waar de naam van het dorp vandaan komt is helaas niet bekend, er zijn namelijk verschillende verhalen. In Wervershoof is het meest geliefde verhaal dat de plaats genoemd is naar Werenfridus, een volgeling van Willibrord. Werenfridus woonde er toen hij hier predikte.

Naar de fietsroute.

Genieten van de avondzon

Als je écht wilt genieten van de avondzon kun je het beste de Fietsnetwerk App downloaden. Tijdens het fietsen met de App kun je gewoon genieten van de omgeving. Je krijgt bij de fietsknooppunten een melding over de volgende stap in je route. Daarnaast weet je gelijk wat er in de buurt van een betreffend knooppunt te zien en te doen is en kun je er direct naartoe fietsen.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via