Zelf je fiets verhuren?

Zelf je fiets verhuren?

Zelf je fiets verhuren?

Vorig jaar is in Kopenhagen 'Airdonkey' geïntroduceerd. Airdonkey maakt het voor fietseigenaren mogelijk om via een app hun fiets te verhuren. Ook is het mogelijk om aan te geven in welke buurt je wilt dat de fiets wordt achtergelaten. De bedenkers spreken van een soort kruising tussen Airbnb en Uber, maar dan voor fietsers.

Ruim binnen de gestelde deadline

Eind 2015 beleefde Airdonkey al een groot succes door als campagne op Kickstarter het doel ruim binnen de gestelde deadline te behalen. De initiatiefnemers zijn ambitieus, ze willen Airdonkey zo groot mogelijk maken en als we hun persbericht mogen geloven stellen ze als doel om dit jaar in alle grote steden van Europa, Australië en de Verenigde Staten bekend te zijn.

Moderne variant van het 'Witte Fietsenplan'

Bij de introductie van het witte-fietsenplan in 1965 was het idee om de deelfiets een prominent onderdeel te maken van de Nederlandse samenleving. Ondanks dat het concept van bijvoorbeeld de OV-fiets redelijk succesvol is, is het werkelijke witte-fietsenplan nooit écht van de grond gekomen. Tevens staat de OV-fiets in praktijk redelijk ver af van het oorspronkelijke idee. Wellicht dat Airdonkey na meer dan 50 jaar het originele concept van het witte-fietsenplan kan evenaren.

 

Bron: ANWB, FrankNews

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant