Wat vind jij de perfecte fietsroute?

Wat vindt u de perfecte fietsroute?

De ideale fietsroute

In de enquête hebben we je gevraagd wat je de ideale fietsroute vindt. Aan de hand van jullie antwoorden hebben wij daar een goed beeld van gekregen. We hebben een aantal fietsroutes uitgekozen die het beste bij de resultaten passen, maar we hebben natuurlijk nog veel meer leuke fietsroutes op onze site.

Resultaten Enquête

In de enquête werd je gevraagd wat voor jou de perfecte fietsroute is. De meeste mensen fietsen meer dan 10 keer per jaar een fietsroute, het liefst tussen de 40 en 50 kilometer. De meeste fietsers hebben het liefst een fietstocht door de natuur, maar ook een route langs een bezienswaardigheid of een dorp wordt veelvuldig gekozen.

Je bepaald het liefst zelf waar je een tussenstop wilt houden, maar een groot gedeelte vindt het ook leuk om suggesties te krijgen. De meerderheid vindt het leuk om onderweg aanbiedingen te ontvangen bij een tussenstop, zoals bijvoorbeeld een tweede kopje koffie gratis bij een restaurant. Door al deze gegevens zijn we erachter gekomen wat de meerderheid de ideale fietsroute vindt.

De ideale fietsroute

De ideale fietsroute is in een bosachtig gebied met ongerepte natuur, dat de fietser ook langs interessante bezienswaardigheden en mooie dorpjes brengt. Door deze gegevens hebben wij een aantal fietsroutes gekozen die aan deze criteria voldoen.

De perfecte fietsroutes die wij gekozen hebben, zijn:

1. Fietsroute langs de beek en de Ruiten Aa - Groningen

Maak op de fiets een rondrit tussen Sellingen en Ter Apel. Sellingen, een typisch Esdorp, is rond de middeleeuwen ontstaan en heeft een zeer oude kerk, die waarschijnlijk rond de 14e eeuw is gebouwd. Staatsbosbeheer beheert het bosgebied Sellinger Bossen, waar onder andere waterwinning, kunst en natuur met elkaar samenkomen. Bij Ter Apel fiets je door de Kloosterbossen, één van de oudste bossen van Groningen. Midden in het bos is ook het Klooster Ter-Apel te vinden. De beek de Ruiten Aa is de verbindende factor tijdens deze fietstocht.

2. Fietsroute Molenheide en Ullingse Bergen – Noord-Brabant

Bij deze fietsroute kijkt je je ogen uit wat de natuur betreft. Tussen Mill en Sint Hubert ligt de Molenheide. In dat gebied is vooral dennenbos te vinden, met tussendoor een paar heiderestanten. In het zuidelijke deel van deze route fiets je door het gebied de Peelven en de Ullingse Bergen, tussen de heide en het stuifzand. De rest van de route voert je door een prachtig akkerlandschap.

3. Fietsroute langs robuuste beukenbomen – Gelderland

Voorthuizen staat bekend om zijn poort naar de Veluwe, maar ook om zijn gedichtenroute. De fietsroute voert je langs Drie, een klein plaatsje midden in het bos. Drie wordt omringd door beukenbomen, het oudste bos van Nederland. In de buurt is ook een onderduikershol te vinden. Tussen Putten en Drie ligt het Solse Gat. Volgens de legende is daar een heel klooster verzonken vanwege het wangedrag van de monniken…

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via