Vissers en boeren

Fietsroute van de week (8) | Vissers en boeren

Heel veel moois en lekkers

Naast dat je door de oudste stad van West-Friesland fietst heeft deze route culinair gezien ook een hoop te bieden. Zo kun je tijdens de Westfriese Waterweken het evenement 'Culinair aan de Kade' bezoeken of een culinaire stadswandeling maken.

Fietsroute langs vissers en boeren

De oudste stad van West-Friesland is Medemblik, dat al in het jaar 1289 stadsrechten kreeg van Floris V. Het mag dus duidelijk zijn dat je veel oude gebouwen tegenkomt wanneer je door de stad fietst. Culinair aan de Kade wordt in augustus georganiseerd, tijdens de Westfriese Waterweken. Met een knipkaart kun je dan genieten van de beste gerechten van de horeca van Medemblik. De culinaire stadswandeling kun je onder leiding van een gids doen in Enkhuizen. Ook kun je in Enkhuizen gerookte IJsselmeerpaling kopen bij één van de vishandelaren.

Bekijk de fietsroute

 

Lekker eten tussen het fietsen door?

Dat kun je doen bij het volgende afstapmoment:

Eetcafé de Kwikkel - Medemblik

Eetcaf? de Kwikkel

Het eetcafé is te vinden tussen de havens van Medemblik en staat in de regio bekend om het uitstekende terras. Het vermaarde koffiekaatje met slagroom wordt bij een lekkere kop koffie geserveerd.Vanaf 17.00 uur is er een uitgebreide avondkaart met vlees- en visgerechten en diverse maaltijdsalades.

Naar het afstapmoment

 

 

Altijd de juiste informatie op het juiste moment

Wanneer je onze fiets App gebruikt, ontvang je altijd de juiste informatie op het juiste moment. Bij de fietsknooppunten wordt je niet alleen geattendeerd op het volgende knooppunt op de route, maar ook laat de App je weten wat er in de buurt van het knooppunt te doen is. Door gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van GPS en Bluetooth wordt het batterijverbruik tot een minimum beperkt.

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via