Vijf fietsboeken voor buiten de fietsroutes om

Vijf fietsboeken voor buiten de fietsroutes om

Fietsboeken om de kou te trotseren

Aangezien het door de afnemende temperatuur voor de meesten steeds onaantrekkelijker wordt hebben wij voor u vijf boeken geselecteerd om de koudere dagen door te komen!

Vijf leuke boeken over fietsen

1. In de woestijn fiets je niet

De schrijver van het boek reist graag op de fiets door de woestijn. Die twee zaken blijken echter slecht samen te gaan. Het schijnt namelijk dat het enkel de sterksten is gegeven om dwars door de Sahara te fietsen…

Aan de rand van de Sahara blijkt voldoende te beleven: zandstormen, pistes, zelfs fietswielen die vastlopen in het zand. Delpeut fietst in gezelschap van zijn fietsvriendin Céline in de Kalahariwoestijn, de Sinaïwoestijn en de Marokkaanse Sahara. ‘In de woestijn fiets je niet’. Dat is de les die Delpeut leerde tijdens zijn fietstocht.

Prijs Bol.com: €15,00

2. Fietstochten over de hele wereld

Dit boek beschrijft 34 verschillende fietstochten die gerangschikt zijn per werelddeel. Elke fietsroute is tot in detail beschreven en voorzien van een overzicht met de beste tijden om te gaan, tijdsduur, benodigde uitrusting, eventuele benodigde vergunningen en beperkingen, kaarten en gegevens over touroperators en accommodaties en bezienswaardigheden onderweg. Ook is er voor elke fietsroute een bijgevoegd kaartje ingetekend. Mocht u dus plannen hebben om in het buitenland te gaan fietsen dan is dit het ideale boek!

Prijs Bol.com: €24,50

3. Fietsen door Zwitserland

Zwitserland, het land van wintersport en bergwandelen, schijnt ook voor recreatieve fietsers uitstekende mogelijkheden te kennen! Sinds de jaren negentig van de vorige eeuw is er keihard gewerkt om de fietsinfrastructuur te perfectioneren. Door Veloland Schweiz zijn er bewegwijzerde, nationale fietsroutes ontwikkeld. Deze routes voeren u door een grote verscheidenheid aan landschappen.

Prijs Bol.com: €22,95

4. Fietsen op zee

Op een dag doet ‘ie het. Op dat moment zegt René Agema (muzikant, tekenaar en verteller) het onderwijs vaarwel en stapt hij op de fiets voor ‘de tocht der tochten’. Het einddoel van de fietsroute is Santiago (Chili). Echter merkt René gaandeweg dat hij gezelschap krijgt van zijn vader (die op dat moment allang overleden is), soms van zijn moeder (eveneens overleden) en soms van beide ouders. Wat willen ze van hem? En wat wil hij van hen?

Prijs Bol.com: €16,95

5. Kleine filosofie van het fietsen

In ‘Kleine filosofie van het fietsen’ reist Peter Delpeut door Amerika. Hij begint met een romantisch verlangen naar het oude, langzame reizen. Maar er zit een auto in zijn hoofd, die zich hardnekkig bemoeit met zijn ervaring van afstand, snelheid en landschap.

Het begint met een romantisch verlangen naar het oude, langzamere reizen. Echter zit er een auto in zijn hoofd die zich bemoeit met Delpeuts ervaring van afstand, snelheid en landschap. Hij is echter niet de eerste die op een fiets het avontuur zoekt. Hij gaat mensen als Karl Kron en Thomas Stevens achterna, die al in de negentiende eeuw het continent per fiets doorkruisten.

Prijs Bol.com: €8,00

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant