Verlanglijstje 2017: De Fietsnetwerk App

Verlanglijstje 2017: De Fietsnetwerk App

Verlanglijstje verder aanvullen

We helpen je verder op weg met het vullen van je verlanglijstje. Na de Themaroutes vullen we het verlanglijstje verder aan met onze Fiets App.

Waarom je de Fiets App niet kunt missen

Makkelijk fietsroutes vinden

Alle fietsroutes die op onze website staan, staan natuurlijk ook in de App. Deze zijn daar ook makkelijk te vinden. In het startscherm toets je namelijk de locatie in van waaruit je wilt fietsen of je laat de App routes in de buurt zoeken door te klikken op ‘zoek in de buurt’. Om te zoeken in de buurt moeten wel je locatiegegevens aan staan. Daarnaast kun je ook routes zoeken op thema, dit doe je door boven in het startscherm te kiezen voor ‘zoek op thema’.

Informatie over de route en een duidelijk overzicht

Wanneer je een route opent door er op te klikken krijg je een overzicht te zien waar je ziet door en/of langs welke plaatsen de fietsroute komt. Ook krijg je in verhaalvorm informatie over de geschiedenis van de plaatsen en over wat je allemaal kunt verwachten op de route. Onderaan de informatiepagina vind je een routeoverzicht waarin de te fietsen fietsknooppunten op een kaartje staan weergegeven, evenals de afstapmomenten die je kunt bezoeken.

Afstapmomenten onderweg (en informatie)

De afstapmomenten die je onderweg kunt bezoeken zijn op het kaartje weergegeven als een sterrenkijker (bezienswaardigheid) of als een koffiekopje (horecagelegenheid). Wanneer je op één van de sterrenkijkers of koffiekopjes klikt zie je de naam van het afstapmoment met daarbij de voorzieningen. Als je meer informatie wilt over een bepaald afstapmoment dan klik je onderin nog een keer op het afstapmoment. Je krijgt dan een uitgebreidere uitleg van het afstapmoment en kunt ze eventueel bellen voor een reservering of naar hun website gaan.

Weinig batterijverbruik

De App maakt gebruik van de allerlaatste, innovatieve GPS technologie, hierdoor wordt het batterijverbruik tot een minimum beperkt. Daarnaast helpt het dat je je scherm onderweg op stand-by kunt zetten. De App geeft je onderweg namelijk zo’n 50 meter voor het eerstvolgende knooppunt op de route een melding met het volgende knooppunt op de route.  Ook laat hij het weten als er in de buurt van het betreffende knooppunt een bezienswaardigheid of horecagelegenheid is.

Nu nog gebruiksvriendelijker

Door de laatst doorgevoerde updates is de App nóg gebruiksvriendelijker geworden.

Makkelijker informatie opvragen over een afstapmoment

Het kost sinds de laatste update minder moeite om te zien welke voorzieningen een afstapmoment heeft. Hierdoor kun je makkelijker vooraf zien waar je bijvoorbeeld de auto kunt parkeren.

Wist je dat de App beschikt over een praktische kompasfunctie?

Wanneer je deze inschakelt draait de routekaart met je rijrichting mee. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld naar het eerste knooppunt toe wilt fietsen of onderweg een afstapmoment wilt bezoeken.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant