Verlangen naar warmere temperaturen

Verlangen naar warmere temperaturen

Een verlangen naar 'het zomerse gevoel'

Misschien ken je het wel: dat gevoel dat, wanneer de zon schijnt of het zomer is, alles en iedereen vrolijker is. Verlang je ook zo erg naar warmere temperaturen? Strand, wijn, terrasjes... Oké genoeg gedroomd. Volgens de meest recente weerberichten wordt het aankomend weekend weer graadje ijsbeer, nog even wachten dus voordat je een terrasje op zoekt.

Fietsroutes voor een zomers gevoel

Om toch een beetje in een tropische stemming te komen hebben we een aantal fietsroutes voor je geselecteerd die je wellicht nu al een zomers gevoel geven.

Fietsroute door de Coepelduynen

Fietsroute door de Coepelduynen

Tijdens deze fietsroute maak je een prachtige fietstocht door de Coepelduynen. Dit zijn de duinen tussen Noordwijkerhout en Katwijk. Vroeger was het duingebied meer in gebruik als akker- of weidegebied. Inmiddels is het een gebied met duingraslanden, bijzondere planten, bos en dieren. Onderweg kom je langs de kustplaatsjes Katwijk, Noordwijk en Noordwijkerhout.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Texel

Fietsroute Texel

Het eiland Texel heeft een ruime verscheidenheid aan dier- en plantensoorten. Zo is het eiland één van de plaatsen op de wereld waar de meeste vogelsoorten voorkomen, en bloeien zelfs in de wegbermen orchideeën. Het eiland is eigenlijk 'Nederland in het klein', tijdens de route ontdek je alle landschappen waarvoor je anders heel het land door zou moeten reizen.

Naar de fietsroute.

Fietsroute op Noord-Beveland

Fietsroute op Noord-Beveland

De route brengt je langs Kortgene, Kamperland en Colijnsplaat. Zo'n 500 jaar geleden werd heel Noord-Beveland weggespoeld.  In Kortgene bleef alleen de kerktoren gespaard. Toen in 1684 het gebied bij Kortgene weer werd ingepolderd bleek de toren ruim 150 jaar in het water te hebben overleefd. Kamperland werd als laatste plaats op het eiland weer opgebouwd. Colijnsplaat werd tijdens de Watersnoodramp in 1953 gespaard door een losgeslagen vrachtschip wat het dorp behoedde voor een overstroming.

Naar fietsroute.

Alle routes en afstapmomenten op zak

Als je alle fietsroutes en afstapmomenten op zak wilt hebben kun je het beste onze Fietsroute App proberen. Die biedt veel voordelen ten opzichte van het gebruiken van een fietskaart. Eén van die voordelen is bijvoorbeeld dat je een betere routebegeleiding hebt onderweg, bij elk fietsknooppunt krijg je een melding met daarin informatie over wat er in de buurt te doen en te zien is. Ook kun je direct zien wat het volgende knooppunt is. Ondertussen kun jij dus gewoon genieten van de omgeving.

 

Meer informatie over de Fietsnetwerk App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant