Verkoop Speed E-Bike groei 46 procent

Verkoop Speed E-Bike groei 46 procent

Speed bike wint in populariteit als vervoermiddel

Natuurlijk zijn het nog niet de aantallen waarin de 'gewone'  elektrische fiets verkocht wordt maar tijdens de eerste negen maanden van dit jaar is de verkoop van speed e-bikes wel hard blijven groeien. In totaal zijn er 2.367 speed e-bikes (ook wel speed pedelecs genoemd) verkocht of op kenteken gezet en dat is een stijging van 45,7%. 

Sparte verkoopt meeste speed E-bikes

Sparta neemt meer dan de helft voor zijn rekening wat resulteert in een marktaandeel van 55%. Deze cijfers geeft bureau VWE voor voertuigdocumentatie en informatie. Hiermee zijn zij veruit de grootste in dit toch nog exclusieve segment.  Andere grote spelers in dit veld zijn Riese&Müller (marktaandeel 30%) en Strömer (marktaandeel 15%). Tot en met september 2015 verkochten de Sparta dealers 1.289 speed e-bikes. Van het merk Riese&Müller werden er 723 stuks verkocht en onder het merk Strömer 355 stuks.

Veel verwarring over regelgeving speedbikes

Soms lijken dealers huiverig te zijn om speed e-bikes te verkopen. Met name omdat er nog veel onzekerheden zouden bestaan omtrent regelgeving. Toch staat de regelgeving  wel al vast en heeft de BOVAG beschreven in een document waarin exact de regels en eisen voor de verkoop van evenals het gebruik van speed e-bikes staan beschreven. Dit document is aan te vragen bij de BOVAG te Bunnik.

 

Bron : Tweewieler 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via