Verfrissend het weekend in

Verfrissend het weekend in

Zes fietsroutes langs bierbrouwerijen

Ga verfrissend het weekend in met deze zes fietsroutes langs bierbrouwerijen met elk hun eigen specialiteit.

Fietsroute door het rijk van Nijmegen

Nijmegen kreeg in 1230 stadsrechten en werd daarmee een vrijstad. Een vrijstad viel niet onder het bewind van een heer, maar onder het Heilige Roomse Rijk. Overigens heeft Nijmegen niet lang van deze status kunnen genieten: in 1247 kwam het in handen van het Hertogdom Gelre. In Beuningen liepen vroeger veel Romeinen rond, als we afgaan op de vele archeologische vondsten in deze omgeving. Beuningen is vaak overstroomd, maar nu is het water een vriend geworden. Met name in de nieuwbouwwijken worden water en wonen gecombineerd.

Naar de fietsroute.

Biertip: Mariken

 Brouwerij de Hemel

Dit is een typisch Nijmeegs biertje. De mout, hop en kruiden geven het een zomerse smaak. Het biertje is vol genoeg, maar ook weer niet te zwaar voor het terras.

Naar het afstapmoment.

Fietsroute langs het Aardbeienland

Aardbeieneiland zal zijn naam niet voor niets hebben gekregen. Maar of er ook daadwerkelijk aardbeien te vinden zijn weten we niet, want er vaart geen pontje naar toe. Toch word jetijdens deze route getrakteerd, want je kunt volop genieten van prachtige Zeeuwse landschappen en wateren. Daarbij kom je ook nog door prachtige plaatsjes. Neem bijvoorbeeld Veere: een monumentaal stadje waar vroeger de Schotten een belangrijke vinger in de pap hadden.

Naar de fietsroute.

Biertip: Wit Voetje

 Wit voetje

Dit is een Nederlands wit bier met een Duits randje. Een fris, licht en romig troebel tarwebier. Ook lekker op het terras met een zonnetje erbij.

Naar het afstapmoment.

Bloemenroute Zuid-Holland

In de Bollenstreek, de achtertuin van het bloemendorp Lisse, ontmoet u het voorjaar! Je krijgt vanzelf zin in de lente wanneer de gesloten bloemknoppen zich ontvouwen tot een waterval van kleuren. In de Bollenstreek wordt geteeld op de afgegraven zandgronden achter de duinen: de geestgronden. Maar deze prachtige omgeving biedt meer: je kunt hier heerlijk fietsen langs groene lanen en oude landgoederen.

Naar de fietsroute.

Biertip: Neerlands Wild #3 Pruim

 Brouwerij Klein duimpje

Een fris zachtzuur, fruitig Brett bier; Hij proeft een beetje zoet en heeft een lange, droge afdronk en duidelijke houttonen.

Naar het afstapmoment.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via