Van Bolsward naar het Brekkenpaad

Fietsroute van de week Van Bolsward naar het Brekkenpaad

Van Bolsward naar het Brekkenpaad

Over deze regio is heel veel te vertellen omdat het één van de mooiste stukjes van Friesland is. Naast het pittoreske Bolsward passeer je onder meer Blauwhuis, het enige dorp in Friesland waar al van oudsher carnaval wordt gevierd. In Greonterp kun je de kapel bekijken in de de voormalige tuin van van Gerard Reve waar hij graag zat na te denken over het leven en de dood. De regio waar je doorheen komt is zeker de moeite waard om ook langer te verblijven omdat je hier ook in de buurt van de zee bent. We hebben verschillende fietsroutes in Zuid-west Friesland

 Naar de fietsroute

Zien en doen

De keuze is weer reuze want je kunt maar liefst 13 afstapmomenten aan deze deze knooppuntenroute toevoegen. We hebben een selectie voor je gemaakt uit deze afstapmomenten zonder daarbij direct een voorkeur te hebben. Ze zijn namelijk allemaal prachtig. Slapen kan bij fietshotel De Wijnberg maar je je kruipt ook onder de wol bij B&B Ûnder de Wol in Oudega. Alle afstapmomenten zijn gevestigd in de buurt van de fietsknooppunten dus ver omrijden hoeft je nooit. 

Afstapmoment Fries belevingsdorp Aldfaers Erf

Aldfaers erf

We zijn er geweest en we kunnen je vertellen; hier moet je in ieder geval even afstappen want dit is echt historie en ambacht. Je loopt hier door een oud dorp waar je de echt oude Friese ambachten live kunt gaan ontdekken. Daarnaast is het uitzicht fenomenaal en de sfeer geweldig om mee te maken. Tezamen met goede horecafaciliteiten maakt dit voor ons het favoriete afstapmoment van deze route. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Hotel Restaurant De Wijnberg

Hotel Restaurant De Wijnberg

Hotel Restaurant De Wijnberg heeft enkele jaren geleden besloten zich helemaal te focussen op gasten die komen fietsen. Een echt fietshotel dus en daarom optimaal gefaciliteerd voor dit doel. Dit maakt het ook je ideal uitvalsbasis voor deze route. En als je slecht weer treft dan vertoef je heerlijk op het overdekte en verwarmde terras midden in het prachtige Bolsward. 

Bekijk dit afstapmoment

Afstapmoment Ruïne de Broerekerk

Ruine broere

Je kunt hier niet meer naar de kerkdienst maar het is wel een afstapmoment om te vermelden vanwege de rijke historie. De kerk is tegenwoordig voorzien van een glazen dak en kan daardoor worden gebruikt voor culturele evenementen zoals kleine concerten en tentoonstellingen. Op de dagen dat dde kerk niet is verhuurd voor dit soort evenementen is hij opengesteld voor bezichtiging. 

Bekijk dit afstapmoment

De Fiets App van Fietsnetwerk.nl

Friesland kun je ook ontdekken met onze Fiets App. De app geeft eenvoudige begeleiding langs de routes zodat je nooit de weg kwijt raakt. Het kompas dat je aan kunt zetten geeft je de juiste richting als je het even niet meer weet. Zo kom je altijd weer aan. Naast begeleiding geeft de app je tips over wat er te zien en te doen is onderweg. Zo ontdek je Friesland op zijn best. De Fiets app van Fietsnetwerk.nl is gratis te downloaden in de app stores.

 

Icoon App Store Apple  App stores download Android

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant