Ultrasnelle elektrische fiets

Ultrasnelle elektrische fiets

Ultrasnelle elektrische fiets

Het is niets van dat alles want we hebben het hier over een fiets. Maar wel een hele speciale fiets want het is een elektrische fiets met een topsnelheid van 85km/h! Te koop?  Jazeker, hij is gewoon te bestellen bij eROCKIT. Dit is de snelste elektrische fiets ter wereld

De techniek

De Oostenrijker Stefan Gulas ontwikkelde De e-ROCKIT omdat hij zocht naar een vlotte en makkelijk hanteerbare oplossing voor woon-werk verkeer. Samen met enkele ontwerpers die hun sporen hebben verdiend kwamen zij tot een bijzonder produkt. De e-ROCKIT is geen fiets, geen motorfiets en geen auto maar trekt sneller op als een gemiddelde BMW, maakt geen geluid, heeft een topsnelheid van bijna 90km/h en geen CO2 uitstoot. Het is een bijzondere weggebruiker die zijn gelijke nog niet kent. Het bedrijf mocht daarom al een aantal prijzen in ontvangst nemen voor het bijzondere ontwerp en de innovatieve techniek:

Tekom Dokupreis 2012

Challenge Bibendum 2011 Design-Contest

Ausgewählter Ort 2010

Red dot Design Award 2009

Idea Design Award 2009

Het bedrijf heeft de ambitie om met de e-ROCKIT de wereld te gaan veroveren. In Nederlands is veel interesse voor het produkt dat nu ruim een jaar op de markt is. Dit jaar wil het bedrijf 300  ' fietsen'  produceren. Met een verkoopprijs van € 13.850,- is het geen koopje maar de doelgroep is dan ook heel specifiek. De e-ROCKIT vult het gat tussen de elektrische fiets en de motorfiets zo lijkt het. Met een maximale snelheid van 85km/h kun je je afvragen of we het nog onder de categorie fiets mogen plaatsen. Toch vinden we hem het vermelden waard aangezien het een model is dat zich uitstekend kan lenen voor bijvoorbeeld woon / werkverkeer. Maar zou u hem ook voor een dag huren om bijvoorbeeld de Veluwe in 1 dag op een unieke manier te verkennen ? Zomaar een toepassing die we ons zouden kunnen voorstellen. Of wat denkt u van een dagje op Texel fietsen met de e-ROCKIT. Hoe dan ook, het is een bijzonder voertuig om mee op stap te gaan en 1 ding is zeker, je zult veel bekijks hebben als je met deze ' fiets'  voorbij komt zoeven !

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via