TrackR: nooit meer je fietssleutels kwijt

TrackR: nooit meer je fietssleutels kwijt

Verlies je ook wel eens je fietssleutels?

Zowel mobieltjes als fietsen zijn een makkelijke prooi voor criminelen. Gelukkig helpt de technologie ons tegenwoordig om het leven van de criminelen een beetje lastiger te maken. Voor je smartphone kan je apps downloaden voor het geval dat je je mobieltje verliest of deze wordt gestolen. Zo kan je op de iPhone ‘Find my iPhone’ gebruiken en wanneer je een Android telefoon hebt kan je de ‘Prey’ app gebruiken.

Een betere oplossing

Helaas verzekeren die apps niet dat je je telefoon terug krijgt, laat staan je fiets, maar het is slim om ze te installeren omdat ze nog een extra laagje veiligheid bieden waardoor het weer minder aantrekkelijk wordt voor criminelen om jouw fiets of mobieltje te stelen.

Op fietsen zijn sloten uiteraard nog steeds nodig maar er is nu ook een nieuwe oplossing op de markt mocht je je fiets wel kwijtraken of mocht je fiets gestolen worden: de TrackR. De TrackR is een zogenaamd ‘tracking device’ met de grootte van een euromunt en is in de Verenigde Staten een groot begrip.

Hoe werkt het?

Het principe is heel simpel.  Je koppelt de TrackR aan je  mobiel doormiddel van het downloaden van de app, de TrackR zendt een signaal uit waardoor de locatie van bijvoorbeeld je sleutelbos zichtbaar wordt op de app. Wanneer je klaar bent met de installatie van de TrackR kan je deze aan elk object bevestigen wat je niet kwijt wilt raken.

 

Bekijk hier het filmpje over de TrackR

Foto: want.nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via