Top 5 populairste fietsroutes van 2020

Vijf populairste fietsroutes van 2020 v4

Top 5 populairste fietsroutes van 2020

Wat een jaar... 2020! We zijn massaal op de fiets gestapt met allemaal een eigen doel: een blokje om na een dag thuiswerken, een dagje uit met het gezin of zelfs een complete fietsvakantie. Dat resulteerde in een enorme stijging van het aantal verkochte (elektrische) fietsen. Niet zo gek dus dat we veel meer routes zijn gaan fietsen met zijn allen. Een aantal fietsroutes waren enorm populair onder onze fietsers. Daarom hebben we een top vijf gemaakt met de meest gefietste routes in het afgelopen jaar. Maak je keuze uit deze populaire fietsroutes voor een dag volop genieten!

 

Een stijging in populariteit van de Fietsroute app

Steeds meer fietsers kiezen voor de handigheid van de Fiets app. Je zoekt naar een fietsroute op een eigen gekozen locatie, kiest een van de routes in het aanbod en je ontvangt een volledige ondersteuning tijdens het fietsen. Zo raak je minder afgeleid en kan jij volledig genieten van deze populaire fietsroutes. Probeer het eens uit en download gratis de Fietsnetwerk app in een van de Stores. Of kijk eerst op fietsrouteapp.nl voor meer informatie zoals uitleg over functies en de upgrade mogelijkheden van Fietsnetwerk Premium.

 

1. Fietsroute langs de Linge

Fietsroute langs de Linge

Een duidelijke nummer één is de Fietsroute langs de Linge. Hoe zou dat komen? Wellicht vanwege de bekendheid van de Linge: de langste rivier van Nederland. Ruim 2 uur fiets je kronkelend langs deze rivier en bezoek je de dorpen Geldermalsen, Tricht een Beesd. Naast de imposante rivier geniet je ook van de natuurlijke omgeving en de aangesloten horeca en bezienswaardigheden. Een populaire stop voor onze fietsers is Brasserie Meat the Butcher & IJsbar 98 in Beesd. Een prachtige locatie waar je sinds kort ook kunt afhalen. Vlak in de buurt staat Molen de vrijheid. Even verderop kom je nog andere bezienswaardigheden tegen. Bekijk welke locaties jij wilt toevoegen aan deze fietsroute.

Bekijk de fietsroute

 

2. Langs de Ooijpolder

Langs de Ooijpolder

Een trotse nummer twee is Fietsroute Langs de Ooijpolder. De naam zegt het al: een fietsroute door het natuurgebied de Ooijpolder dat is gevestigd dicht langs de Waal rond Nijmegen. Deze plaats mag zich benoemen als oudste stad van Nederland. Zo oud, dat er nog regelmatig Romeinse spullen worden teruggevonden. En dat is niet het enige dat je kunt ontdekken tijdens deze fietstocht. Je fietst langs meerdere musea, zoals het Afrikamuseum, MuZIEum en onze favoriet het Nationale Fietsmuseum Velorama. Welke bijzondere fiets zou jij ook wel in je eigen collectie willen hebben? Ontdek het en maak er een leuk dagje uit van!

Bekijk de fietsroute

 

3. Dijkjesroute langs het Zwin

Dijkjesroute langs het Zwin

Deze dijk van een route brengt je langs natuurgebied Het Zwin. Vroeger was het gebied een belangrijke handelscentra voor enkele steden en werd het veel bezocht door Franse, Engelse, Oostenrijkse, Spaanse en Vlaamse troepen. Voor de Belgen was dit zeker geen wereldreis, want Het Zwin vormt het grensgebied tussen Vlaanderen en Nederland. Twee keer per dag stroomt er bij een hoog tij een grote hoeveelheid zeewater binnen vanuit de Noordzee. Vandaar dat Het Zwin de bijnaam 'intergetijdengebied' heeft gekregen. Dit creërt een grote en bijzondere verscheidenheid aan dieren en planten.

Bekijk de fietsroute

 

4. Rondje Veerse meer

Rondje Veerse meer

Het is een feit dat Zeeland een populaire bestemming is onder de fietsers. Zo ook Fietsroute Rondje Veerse meer. Wat velen wellicht niet weten is dat het kunstmatige meer is ontstaan door een afdamming van de Deltawerken. Alles over de geschiedenis van het brakwatermeer kan je opdoen in Museum Veere. Deze kan je toevoegen als afstapmoment op je fietsroute. Net als het Rondje Pontje in Veere: een verpont die tussen Veere en Kamperland vaart. Een leuk en verfrissend uitje tijdens je fietstocht. Of verwen jezelf met wat lekkers van chocoladewinkel nr.15! Want zeg nou eerlijk, na zo'n lange tocht van 3 uur heb je dat wel verdiend.

Bekijk de fietsroute

 

5. Fietsroute Rotterdam van alle kanten

Fietsroute Rotterdam van alle kanten

Als nummer vijf is deze fietsroute zeker niet de 'Rotte' appel in de lijst. Want wat is deze stad toch prachtig! Natuurlijk vanwege haar enorme haven, de Ersmusbrug en de Euromast. Maar een andere parel van deze stad is de Nieuwe Maas. Tijdens de tocht fietsen we langs, over en onder deze rivier en komen we ook terecht bij de historische Delfshaven. Eigenlijk heb je deze enorme stad niet in een dag gezien. Zeker niet als je ook nog eens een groot deel van de afstapmomenten toevoegd aan je fietsroute, zoals Kunsthal Rotterdam en Werelderfgoed van Nellefabriek. Ook voor een korte stedentrip op de fiets is deze route dus enorm geschikt!

Bekijk de fietsroute

 

Deel via