Themaroutes | Top 5 langste fietsroutes in Nederland

Top 5 langste fietsroutes voor een fietsvakantie

Top 5 langste fietsroutes in Nederland

Speciaal voor de liefhebbers van lange fietsroutes hebben we een top 5 van de langste knooppunten fietsroutes op een rij gezet. Perfect voor een fietsvakantie! De routes varieren van een prachtige route langs de Nederlandse kust tot een culturele fietsroute door heel Nederland. Wij zorgen ervoor dat er voor iedere fietser wel een interessante fietsroute tussen zit.

Zien en Doen

Terwijl je een fietsroute gaat fietsen, kom je verschillende afstapmomenten tegen. Deze afstapmomenten maken de fietstocht compleet. Zo kom je ‘zien’ locaties tegen, hier zie je vaak iets moois of bijzonders uit de omgeving. De ‘doen’ locaties kan je bezoeken om even te pauzeren en te genieten van het eten en drinken. Momenteel heeft een groot deel van de horeca de deuren moeten sluiten, maar er zijn nog een aantal locaties geopend voor afhaal. Hoe weet je waar je terecht kunt tijdens jouw fietsroute? Je ziet dan bij de fietsroute ons Fietsnetwerk2Go logo. Zo kan je onderweg gewoon nog genieten van een kop koffie of een lekker broodje. 

1. Fietsroute UNESCO Werelderfgoed (785,5 km)

Fietsroute UNESCO Werelderfgoed

Deze fietsroute steekt er met kop en schouders bovenuit: een fietsroute van bijna 800 kilometer die jou langs alle werelderfgoederen in Nederland brengt. Een unieke route die het verhaal over ons land vertelt. Zorg voor een goede fietsbroek, smeer de ketting en ontdek dit bijzondere verhaal al fietsend. 


Bekijk hier de fietsroute.

2. Fietsroute langs de Noordzee (318,64 km)

Fietsroute Langs De Noordzee Noordzeeroute

De Nederlandse kust is prachtig. Plan een paar dagen in voor deze fietsvakantie en fiets langs de volledige kustlijn. Start in Den Helder en eindig in Sluis (of andersom) en geniet ondertussen van mooie plekken zoals Bergen aan Zee, Noordwijk aan Zee en Scheveningen. 


Bekijk hier de fietsroute.

3. Fietsroute langs de Maas en oude Vestingwerken (243,41 km)

Fietsroute langs de Maas en oude Vestingwerken

Tijdens deze fietstocht van bijna 250 kilometer fiets je langs imposante kastelen, forten en bunkers. Je volgt de richting van de Maas en ontdekt ondertussen verschillende oude vestingwerken. Trek voldoende tijd uit voor deze route, dan weet je zeker dat je alle afstapmomenten rustig kan bekijken.   


Bekijk hier de fietsroute.

4. Fietsroute rondje Randmeren (189,9 km)

Rondje Randmeren

Fiets aan beide kanten van de Randmeren, geniet van de natuur en het water en bezoek diverse musea, molens en andere bezienswaardigheden. Altijd al langs het Gooimeer, Eemmeer, Nijkerkernauw, Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwemeer, Drontermeer, Vossemeer of het Ketelmeer willen fietsen? Dit is jouw kans! 

Bekijk hier de fietsroute

5. Fietsroute Westfriese Omringdijk (155,05 km)

Fietsroute Westfriese Omringdijk

Last but not least een route van 155 kilometer langs de Westfriese Omringdijk. Vroeger vond je hier kleine lage dijkjes, tegenwoordig is het een verbonden dijkenstelsel van hoge dijken. Bezoek tijdens deze route onder andere VOC-steden, fiets langs polders en geniet van de culturele verrassingen die deze route te bieden heeft. 


Bekijk hier de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via