Themaroutes | Fietsroutes langs molens

Fietsroute langs molens

Fietsroutes om te fietsen tijdens de Nationale Molendag

In het kader van de 47e editie van de Nationale Molendag hebben we de mooiste fietsroutes langs molens voor je uitgezocht.  In dit artikel hebben we er drie geselecteerd waar je onderweg meerdere molens zal ontdekken. Ideale fietsroutes dus om tijdens het evenement te fietsen.

 

Fietsroute Delfzijl en Appingedam

Kloostermolen - Garrelsweer

Het meest Noordoostelijke stukje Nederland brengt je langs een aantal authentieke molens. Je vindt in Delfzijl ook de belangrijkste haven van Noord-Nederland, stammend uit de 16e eeuw. Michiel de Ruyter, een van bekendste zeehelden van de Nederlandse geschiedenis, voer hier eeuwen geleden binnen. Zijn West-Indische vloot en dertig buitgemaakte schepen moeten een imposante verschijning zijn geweest.

Naar de fietsroute

Fietsroute Genieten rond Groot-Ammers

Kinderdijk Nederwaard molen no 2

De Kinderdijkse molens houden al eeuwenlang de wacht tegen het water. De oudste van de 17(!) molens stamt uit de 15e eeuw. Je hebt vanaf de fietspaden een uitstekend zicht op de molens, die onderdeel zijn van de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Naar de fietsroute

Fietsroute Lekker tussen Lek en Linge

Molen de Hoop

Rivierenland staat vooral bekend om haar fruitbomen, bloesem, rivieren en dijken. Onderweg van knooppunt naar knooppunt kom je echter ook een ruim aanbod in prachtige, historische molens tegen. Zo ontdek je waar de Hertog van Gelre 700 jaar geleden al het windrecht uitoefende.

Als je wilt bijkomen van je fietsroute of even wilt genieten van een hapje of drankje ben je bij de Pannekoekenbakker op het aangewezen adres.

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via