Themaroutes | Fietsroutes in Zuidoost Friesland

FietsrouteszuidoostFriesland

Fietsen in Zuidoost Friesland

Bij Friesland denk je al snel aan zeilen op de Friese meren of een vakantie op de Waddeneilanden. Zuidoost Friesland gaat je jouw verrassen want hier fiets je onder meer door een prachtig bosrijk gebied en wat men ook wel De Friese Wouden noemt. Er is in deze regio ontzettend veel te doen zoals het bezoeken van de Natuurparken en het fietsen door de prachtige dorpen. We hebben daarom een aantal fietsroutes samengesteld die je door deze afwisselende regio brengen. Hierdoor kun je heel Zuidoost Friesland op de fiets ontdekken langs het fietsknooppunten systeem dat ook hier beschikbaar is.  We hebben op deze routes naast onze prachtige horeca partners tevens diverse Friese bezienswaardigheden gekoppeld. 

Zien en Doen

Tijdens deze routes kun je diverse typisch Friese Musea gaan bezoeken. De vroegere adel in Friesland heeft daarnaast ook een en ander aan bijzondere buitenplaatsen achtergelaten. Tijdens de kampeerroute bieden we je de mogelijkheid om via diverse kampeerterreinen de regio te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld met de caravan of kampeerauto steeds een nieuwe plek opzoeken en vanuit hier je fietsroutes starten. Afstapmomenten kun je toevoegen in je route op onze website om zo je eigen route compleet te maken. Kies je voor gemak dan is onze gratis fietsroute app een mooie oplossing. Zoek in de buurt en start bij het dichstbijzijnde fietsknooppunt op de route . Alle route-informatie krijg je automatisch op het juiste moment onderweg inclusief afstapmomenten.

Fietsroute Zuidoost Friesland

FietsrouteZuidOostFriesland

Deze route is 74 kilometer genieten van alles wat deze regio te bieden heeft. Diverse musea, horeca en andere mooie afstapmomenten die veel over Friesland vertellen. Het Oranjewoud, tussen Wolvega en Heerenveen, is koninklijk bos. Lange lanen en statige bomen met kleine weilanden en waterpartijen zijn kenmerkend voor deze fietsroute. We adviseren even af te stappen bij Bakkerij Kok in Noordwolde. 

Naar de fietsroute

Fietsroute rond Oosterwolde

fietsrouterondOosterwolde

Rond Oosterwolde kom je ook verschillende musea tegen. RCN Vakantiepark de Roggeberg in het populaire Appelscha is onder meer gespecialiseerd in fietsarrangementen en je kunt hier dan ook prima terecht als uitvalsbasis voor je fietstochten in Zuidoost Friesland. Met Oosterwolde, Jubbega, Appelscha en Noordwolde in de fietsroute is dit een ideale route om naast de omgeving ook enkele Friese dorpen te bezoeken. 

Naar de fietsroute

Kampeerfietsroute in Friesland

kampeerfietsrouteinFrieslandjpg

Het kampeerseizoen is op het moment van schrijven welliswaar wat aan het afkoelen maar met de Kampeer en caravan jaarbeurs voor de deur moet deze kampeerroute in Friesland op jouw lijstje om het seizoen af te sluiten of voor komend jaar. Je kunt namelijk onder meer Aekingerbroek en Nationaal Park Drents-Friese Wold ontdekken vanaf verschillende campings.  Ons motto voor deze route: Zet hem op! 

Naar de fietsroute

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via