Slimme handvatten wijzen de weg

Fietsnetwerk.nl

Slimme handvatten wijzen de weg

Geen zin om op uw kaart, knooppunter of telefoon meer te kijken tijdens een fietsroute ? Geen probleem want nu wijzen de slimme handvatten van het Canadese fietsmerk Boreal u de weg met trillingen !

Het gaat hard met innovatie in fietsland nu het zogenaamde ' Internet of Things' een hype begint te worden. Het verbinden van zo ongeveer alles wat materie is met het internet zien we al terugkomen in huishoudelijke apparaten, in auto's en gaat ook bij fietsen een grote rol spelen de komende jaren. In oktober vorig jaar lanceerde TNO al een zogenaamde ' Smart Bike', en vorige week berichten wij al over slimme trappers. Nu dan de slimme handvatten van Boreal. 

De handvatten

De handvatten kunnen u de weg wijzen door te gaan trillen aan de linker of rechterzijde. Zo weet u dat u in deze richting af moet slaan en kunt dus een fietsroute fietsen waarbij u volledig begeleid door uw handvatten de weg kunt vinden. Ook kunnen de handvatten trillen wanneer een andere gekoppelde gebruiker buiten bereik raakt wat erg handig kan zijn wanneer u in de groep of met een kind op stap bent. BIjkomend voordeel van de techniek is dat het veiliger is als navigeren met een smartphone. De handvatten kunnen samenwerken met Google Maps. De software van de zogenaamde smrtGRIPS is 
' opensource'  waardoor makers van Apps en routeplanners het systeem kunnen gaan ondersteunen in de toekomst.  

Door de techniek kan ook  de locatie van de fiets worden doorgeven. Hierdoor kun je onder andere :
* bluetooth op korte afstand doorgeven om je fiets terug te vinden in bijvoorbeeld een fietsenstalling
* Je gestolen fiets terugvinden. 

Handig als je slimme trappers gestolen zijn ! 

Beide handvatten bevatten een 700 mAh-batterij, die onder normaal gebruik drie maanden zou moeten meegaan. Daarbij wordt uitgegaan van twee uur fietsen per dag.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via