Prachtige fietsroutes in de tweede fietsstad van de wereld

Utrecht tweede fietsstad van de wereld

Utrecht: de tweede fietsstad van de wereld

De meest fietsvriendelijke steden in de wereld, een genot voor de recreatieve fietser. Ook Nederland doet het bijzonder goed als het gaat om de topposities: Utrecht staat in de Bicycle Friendly Cities Index op de tweede plaats! Hiermee verdringt de stad Amsterdam, die vorig jaar op de tweede plek te vinden was. De Deense hoofdstad Kopenhagen blijft nog steeds op nummer 1 staan.

Waarom is Utrecht de tweede fietsstad?

Utrecht is de afgelopen jaren flink vooruitgestreefd op het gebied van recreatief fietsen. Dit komt mede door de vele extra parkeerplekken voor fietsen en een nieuwe fietsbrug, maar vooral omdat Utrecht de langste fietsstraat van Nederland heeft (van 6 kilometer lang). Redenen genoeg om een aantal prachtige fietsroutes uit te kiezen in Utrecht en omgeving. Veel fietsplezier!

(Bron: gemeente.nu)

Fietsroute langs Utrechtse forten

Utrecht tweede fietsstad van de wereld

Fiets langs de Domtoren, de leuke winkelstraten en de mooiste plekjes in hartje Utrecht. In deze fietsroute zie je niet alleen de prachtige binnenstad, maar ook forten van de Hollandse Waterlinie, even buiten de stad. Bij deze forten kan je gerust afstappen om even een kijkje te nemen. Daarnaast is in De Bilt het herrineringscentrum te vinden, waar een indrukwekkend monument verteld over de 140 mannen die door de nazi’s werden doodgeschoten.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Waterlinie Utrecht

Utrecht tweede fietsstad van de wereld

Deze fietsroute loopt niet door de binnenstad, maar dwars door de Utrechtse wijken, zoals Lunetten. Hier ontdek je dat een stad toch heel veel rust en ontspanning uit kan stralen. Naast dat je door de afwisselende Utrechtse wijken fietst, ontdek je ook nieuwe forten en verschillende musea. Zo kan je een kijkje nemen bij het Waterliniemuseum of één van de verschillende forten die je onderweg tegenkomt. Soms moet je daarvoor een klein beetje van de route afwijken, maar omdat je ze met een simpele klik als extra knooppunt kunt toevoegen aan de route hoef je niet ver te zoeken.

Naar de fietsroute.

Fietsroute Nieuw Wulven en Amelisweerd

Utrecht tweede fietsstad van de wereld

Deze fietsroute brengt je langs mooie buitenwijken en afwisselende parken. Van het Beatrixpark in Lunetten-Noord tot het bos- en recreatiegebied Nieuw Wulven. Daarnaast is met deze fietsroute ook het waterliniemuseum een leuke toevoeging aan de route. Ook kan je iets van de route afwijken om een bezoek te brengen aan het Nederlandse Spoorwegmuseum.

Naar de fietsroute.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant