Ontspannen op stap met de fietsroute app

Ontspannen op stap met de fietsroute app

Ontspannen op stap met de fietsroute app

Maakt u nog gebruik van de papieren fietskaarten voor het plannen van uw knooppuntenroutes? Het eenvoudige systeem langs de fietsknooppunten werkt al jaren prima en zo’n 75% van alle dagtochten op de fiets worden met dit systeem gemaakt.

Inmiddels zijn er ook fietsroute apps die het nog eenvoudiger maken om je dagje fietsen te plannen. Deze apps zorgen ervoor dat je nooit meer verdwaald raakt, terwijl je lekker van de omgeving kunt genieten. De app van Fietsnetwerk.nl maakt het fietsen van een fietsroute makkelijker en leuker dan ooit tevoren!

Simpel een route zoeken

Het vinden van een leuke fietsroute is in de app erg eenvoudig. Met één druk op de ‘routes in de buurt’ knop krijg je in de app direct een lijst met de dichtstbijzijnde routes. Dit is erg handig voor als je bijvoorbeeld vanuit de camping of vanuit huis snel een leuke fietsroute wilt vinden. Het is ook mogelijk om een route op een andere plek naar keuze te zoeken. Als je een leuke route gevonden hebt krijg je direct het dichtstbijzijnde startpunt van de fietsroute te zien. Dankzij het kompas fiets je hier eenvoudig naartoe en start je dus altijd in de buurt van je locatie.

Altijd de juiste informatie op het juiste moment

Tijdens het volgen van de route kan er gekozen worden voor een tekstuele routebeschrijving of voor de kompasfunctie. Bij de tekstuele routebeschrijving krijg je een duidelijke beschrijving van de straten en richting. Als je kiest voor de kompasfunctie zal de kaart in de app met je rijrichting meebewegen zodat je je eenvoudig op de juiste richting kunt oriënteren.

Ongeveer dertig tot vijftig meter voor een fietsknooppunt ontvang je een notificatie over de volgende stap op jouw fietsroute. Zo weet je altijd of je nog op de route fietst. Als je per ongeluk toch van de route af raakt kan je altijd weer gemakkelijk terug fietsen door middel van de kaart. Hierdoor kan je dus maximaal van de omgeving genieten, zonder bang te zijn dat je verdwaald raakt.

Personaliseer onderweg simpel je route

Op hetzelfde moment dat je de route informatie ontvangt informeert de fiets app je ook of je in de buurt van een afstapmoment bent. Fietsnetwerk beschikt hiervoor over een bestand van ruim drieduizend bijzondere bezienswaardigheden en gecertificeerde horecagelegenheden die dichtbij de fietsroutes liggen. Als je graag naar een ‘afstapmoment’ toe wilt fietsen kun je simpelweg klikken op ‘fiets hier naar toe’, waarna de app je de route richting het afstapmoment aangeeft. Eenmaal aangekomen bij het afstapmoment kun je in de app uitgebreide informatie, een leuke aanbieding of in sommige gevallen zelfs audio informatie over de locatie vinden!

Kortom: Nooit meer de weg kwijt en altijd met een mooie herinnering naar huis met de Fietsnetwerk App!

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via