Ontdek de weilanden van Groningen

Ontdek de weilanden van Groningen

Fietsroutes in Groningen

Fietsroutes in de provincie Groningen lopen dwars door een diversiteit van natuur. In de provincie vindt je uitgestrekte polders, oude cultuurlandschappen, de Waddenzee, kanalen en mooie meren. De Waddenzee staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. In dit nieuwsbericht lichten we vier fietsroutes uit Groningen voor je uit. Benieuwd naar meer informatie over fietsroutes in Groningen? Klik dan hier.

Nationaal Park Lauwersmeer

 Fietsroute Nationaal Park Lauwersmeer

Wanneer je een rondje rond Nationaal Park Lauwersmeer gaat fietsen word je meer dan verrast. Heel vroeger stroomden zoet- en zout water in elkaar over in de Lauwerszee. Vanwege de angst voor overstromingen bouwde men in 1969 een dam. Op de vroegere zeebodem ontstond een prachtig nieuw landschap, een echt vogelparadijs. In het gebied rond Lauwersmeer is de natuur zo bijzonder dat het werd aangewezen als Nationaal Park.

Naar de fietsroute.

 

Usquert en omstreken

Fietsroute Usquert en omstreken

Tussen de Eerste- en Tweede Wereldoorlog woonden in Usquert de meest vermogende mensen van Nederland. Het plaatsje Westernieland, waar de route ook langs loopt, had vroeger veel te stellen met de zee. Het dieptepunt was de Kerstvloed zo'n 300 jaar geleden. Door de vloed werden 35 van de 50 huizen verwoest en 11 andere onbewoonbaar. Door de dijk te verplaatsen en te verhogen bleef Westernieland nadien gespaard.

Naar de fietsroute.

Hoogerzand-Sappemeer

Fietsroute Hoogezand-Sappemeer

Als je vroeger een les aardrijkskunde had klonk de provincie Groningen nou niet direct spectaculair: rechte kanalen, strokarton en suikerbieten waren ongeveer het enige wat de leraar erover kon vertellen. Echter, Hoogezand-Sappemeer had om de één of andere reden toch een bepaalde aantrekkingskracht. Als je deze fietsroute fietst dan snap je waarom: het lieflijke landschap om de zustersteden heen is zeker de moeite waard.

Naar de fietsroute.

Groningen en Drenthe

Fietsroute Groningen en Drenthe

Vanuit Stadskanaal, waar deze fietsroute je langs leidt, rijden historische stoomtreinen naar Musselkanaal en Veendam. De naam van de stad is ontstaan toen de gemeenteraad van Groningen besloot in 1765 om een kanaal te laten graven. Langs dat kanaal kwamen woonwijken te staan en samen vormden zij Stadskanaal. 

Naar de fietsroute.

Ontdek de fietsroutes in Groningen met de Fietsnetwerk App

Download voordat je één van de fietsroutes in Groningen gaat fietsen even onze App. Je krijgt onderweg de beste routebegeleiding voorgeschoteld. Bij elk fietsknooppunt op de route wordt je niet alleen geïnformeerd over de volgende stap in je route, maar ook over wat er in de buurt van het betreffende fietsknooppunt te zien en te doen is. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik van je telefoon. Omdat de App gebruik maakt van de nieuwste technologieën op het gebied van Bluetooth en GPS is het beiden tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android  App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via