Ontdek de toekomst van het fietsen

Ontdek de toekomst van het fietsen

Nieuwste expositie Cube design museum

Hoewel fietsen er vaak nagenoeg nog hetzelfde uitzien als pakweg 10 jaar geleden is het ‘tradiotionele’ fietsmodel allang niet meer de enige optie. De fiets wordt door een combinatie van vormgeving en technologie namelijk steeds opnieuw uitgevonden door ontwerpers. Om te ontdekken hoe de toekomst van de fiets eruit ziet is er een nieuwe expositie in het Cube design museum die nog tot 3 december te zien is.

 

Fietsen van aparte materialen en met ongebruikelijke functies

Tijdens de expositie zie je hoe de ‘toekomstige fiets’ eruit kan komen te zien. Zo staat er bijvoorbeeld de elektrische fiets ‘M.A.S.S. Snow’ van Philippe Starck, de ‘Bike for Two’ en de ‘Postale’. De Bike for Two beschikt zelfs over een bankje achterop de fiets met plaats voor twee volwassenen. De wielen van de Postale zijn van verschillende grootte. Het grote(re) achterwiel van de Postale zorgt voor meer snelheid en stabiliteit.

Naast fietsen ook accessoires

Naast fietsen worden er ook accessoires tentoongesteld tijdens de expositie. Zo zijn er de ‘Lucetta’: magnetische fietslichten. Wellicht dat de naam al verraad dat ze zijn ontworpen door een Italiaanse designstudio. Ook is er ruimte voor Nederlandse glorie. Zo toont VanBerlo een fiets met het ontwerp van een paperclip en toont Paul Timmer een fiets met frame van essenhout.

Ook fietsinfrastructuur komt aan bod

Ook komen er fietspaden aan bod. Onder andere het Van Gogh-Roosegaarde fietspad en oplossingen voor het stallen van enorme hoeveelheden fietsen passeren de revue.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via