Nieuwe fietsroute Amsterdam sneller en veiliger

Nieuwe fietsroute Amsterdam sneller en veiliger

Snellere fietsroute

Fietsers kunnen tegenwoordig sneller van de binnenstad naar het Centraal Station fietsen. De nieuwe fietsroute wordt vernoemd naar oud-politicus Bruno van Moerkerken. Hij heeft 10 jaar lang bijna onafgebroken gestreden voor de komst van deze route. 

Verbeteringen

De gloednieuwe verbinding zorgt voor veel tijdwinst en meer veiligheid op de fiets in Amsterdam. De nieuwe route loopt via het schiereiland van Nemo, het Amsterdamse technologiemuseum. Sinds de opening van de nieuwe route, hebben fietsers positief gereageerd op de snellere reistijd. Tijdens de aanleg van het fietspad zijn diverse trappen en trappetjes veranderd in flauwe hellingbanen, waardoor de fietser nu om NEMO heen kan fietsen.

Nieuw stuk binnenstad

Michiel Buchel, directeur NEMO: “Wij zijn erg blij met de nieuwe fietsroute. Behalve de tijdwinst en het fietscomfort gaat het hierbij ook om het ontsluiten van een nieuw stuk binnenstad, net zoals de nieuwe brug naar het Marine-terrein dat doet. Het past ook in het streven de toeristen meer over de stad te verspreiden. Het NEMO-schiereiland wordt hiermee een aantrekkelijke poort naar een stuk groene binnenstad dat bol staat van cultuur en educatie”.

Doorzettingsvermogen

Guido Frankfurther, een oud-bestuurder van het stadsdeel Centrum:  "Bruno is iemand van de lange adem en dat had hij hier ook wel nodig, omdat er veel technische problemen overwonnen moesten worden. Met dezelfde doorzettingskracht kreeg hij het als politicus voor elkaar dat de eerste afgesloten stegen in het stadhart weer voor het publiek werden geopend. Zowel voor voetgangers als fietsers zet Bruno zich in voor ontbrekende schakels in de stad".

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via