Nieuwe fiets? Waar moet je op letten bij een fietsverzekering

AllianzFietsverzekeringen

Fietsen is populair

Fietsen is razend populair bij Nederlanders en met goede reden. Het is gezond, milieuvriendelijk en met een fiets ben je snel en wendbaar. In veel gevallen, zeker bij een e-bike, is het zelfs een prima vervanger voor de auto. Bovendien is een dagje fietsen ook een heerlijk dagje uit. Maar wat als je fiets gestolen wordt of beschadigd raakt? 

De juiste verzekeraar kiezen

Allereerst is het van belang dat je op zoek gaat naar een verzekeraar die bij jou past. Op die manier kun je binnen no time je fiets gaan verzekeren. Er zijn namelijk diverse aanbieders als het gaat om het verzekeren van je elektrische fiets. Het is daarom goed om eens te gaan oriënteren wat iedereen te bieden heeft en welke verzekering jij graag wilt hebben. Een e-bike verzekering kiezen is dus van belang voor een elektrische fiets. Hierbij zorg je ervoor dat je fiets wordt gedekt voor bepaalde punten. Denk bijvoorbeeld aan diefstal of beschadiging. Doordat je fiets dan is verzekerd ben je zelf minder de dupe van het geld dat het allemaal gaat kosten. Het is daarom verstandig om een verzekering te nemen, aangezien je anders zelf moet betalen voor de gemaakte kosten. Kies dus een verzekeraar die past bij jou en geniet van je e-bike.

Verschillen in kosten van een fietsverzekering

Daarnaast is het ook verstandig om te kijken naar de prijzen van een e-bikeverzekering. Het kan namelijk maar zo zijn dat het per verzekeraar nog wel kan verschillen met de prijzen. Het is daarom verstandig om een dekking te kiezen, met een prijs die voor jou betaalbaar blijft. Zo kan het zijn dat je je e-bike wilt verzekeren tegen diefstal, maar dat je schade achterwege laat. Op die manier kun je zelf een keuze maken in de verzekering van je e-bike. Vergelijk hierbij ook de verzekeraars met elkaar, op die manier kun je kijken welke de beste is en welke dus naadloos op jouw aansluit. Zo hoef je je geen zorgen te maken en kun je lekker gaan genieten van je verzekerde e-bike.

Verschillen soorten dekking

Verder is het natuurlijk ook van belang dat je een soort dekking gaat kiezen voor je elektrische fiets. Zo kan het zijn dat je een e-bike hebt die gloednieuw is. Je wilt dan natuurlijk dat er helemaal niks mee gaat gebeuren. Je kunt een verzekering afsluiten met alles erop en eraan. Je kunt dan van de verzekering een andere fiets krijgen mocht je fiets worden gestolen en je hoeft niet alles zelf te betalen als er bijvoorbeeld schade aan je fiets zit. Het is wel verstandig om te kijken naar hoeveel geld je fiets waard is, voordat je hem gaat dekken met de verzekering. Op die manier kun je de juiste dekking vinden die past bij je fiets en hoef je je geen zorgen te maken.

Je fiets veilig neerzetten

Als laatste is het natuurlijk ook verstandig om ervoor te zorgen dat je e-bike al veilig is, zodat je ook geen gevaar loopt dat hij gestolen kan worden of dat het beschadigd raakt. Zo is het tegenwoordig verplicht om met twee sloten aan je fiets de deur uit te gaan met je fiets. Voor veel verzekeraars is dit ingesteld om ervoor te zorgen dat je fiets niet snel gestolen kan worden. Het is dus van belang dat je je fiets voorziet van een extra slot, zodat je met veiligheid met je fiets op pad kan naar de stad, het station of een andere bestemming.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via