Nieuw Wulven en Amelisweerd

Fietsroute van de week 19: Nieuw Wulven en Amelisweerd

Een fietsroute met veel forten

De fietsroute van de week brengt je onder andere door Utrecht en Houten. Langs de route vind je naast de vele forten ook het Nederlands Spoorwegmuseum.

 

 

Fietsroute Nieuw Wulven en Amelisweerd

De route brengt je ook door het bos- en recreatiegebied Nieuw Wulven. Dat is vernoemd naar het vroegere kasteel en ridderhofstad Wulven dat bij Houten lag. Ongeveer 200 jaar geleden werd dat kasteel verkocht aan baron Wijkerslooth de Weerdesteyn. Vijf jaar nadat de baron het kocht brak hij het kasteel alweer af. Koning Lodewijk Napoleon, de eerste koning van Nederland, wilde van Amelisweerd de koninklijke residentie maken. Uiteindelijk heeft hij er maar acht dagen op doorgebracht.

Naar de fietsroute.

Wat kom je tegen langs de route?

Het Spoorwegmuseum – Utrecht

Het Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is gevestigd in het oude Maliebaanstation uit 1874. Je vindt er tal van stoom-, diesel- en elektrische locomotieven, treinstellen, rijtuigen en trams. Naast dat het museum een grote collectie heeft is het ook een museum vol activiteiten dat ideaal geschikt is voor elke treinliefhebber.

Bekijk het afstapmoment.

Kasteel Oud-Amelisweerd – Bunnik

Kasteel Oud-Amelisweerd

Nieuw- en Oud-Amelisweerd vormen samen landgoed Amelisweerd. Het kasteel is momenteel een museum. Het huis is beroemd geworden vanwege de zeldzame collectie aan historische behangsels, die zich in het huis hebben verweerd tegen de tand des tijds.

Bekijk het afstapmoment.

Fiets deze fietsroute met de Fietsnetwerk App

Als je de Fietsnetwerk App gebruikt kun je makkelijk van de route afwijken zonder verdwaald te raken. Naast alle fietsknooppunten staan ook de leukste afstapmomenten in de App. Bij elk fietsknooppunt krijg je een melding over het volgende fietsknooppunt in de route. Ook laat de App je gelijk weten wat er in de buurt te zien en te doen is. Je hoeft je tijdens het fietsen geen zorgen te maken over het batterij- en internetverbruik: door de nieuwste technologieën te gebruiken is dat namelijk tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant