Nieuw: Rondje randmeren op de fiets

Nieuw: Rondje randmeren op de fiets

Een samenwerking tussen Fietsnetwerk en Gastvrije Randmeren

Vrijdag 7 april 2017 was de officiële introductie van het 'Rondje Randmeren'. Vanaf heden kun je de Randmeren volledig op de fiets ontdekken. De fietsroutes rondom de Randmeren zijn ook te vinden in de Fietsnetwerk App en op onze website.

 

 

Aantrekkelijk een rondje Randmeren fietsen

Sinds kort kunnen de Randmeren dankzij de aanleg van nieuwe fietspaden volledig op de fiets worden ontdekt. In dat kader ontwikkelde Gastvrije Randmeren samen met het Harderwijks bedrijf Fietsnetwerk het ‘Rondje Randmeren’: een fiets(vakantie)tocht van ruim 180 kilometer langs alle Randmeren, tussen Almere tot aan Kampen. Daarnaast werden een aantal ‘Rondjes Randmeren’ samengesteld, korte routes die door fietsers in een dag gereden kunnen worden. ‘Voor Fietsnetwerk is het rondje Randmeren een aantrekkelijk product dat we graag verder willen uitbouwen,’ zegt Wouter Terpstra van Fietsnetwerk.

Meer ontdekken rondom de Randmeren

Gastvrije Randmeren is een samenwerkingsverband van 16 gemeentes aan de Randmeren. De coöperatie heeft als doel het kwaliteitsniveau van het natuur- en recreatiegebied te behouden en waar mogelijk te verhogen. Het ‘Rondje Randmeren’ biedt recreanten de mogelijkheid om het gebied (opnieuw) te ontdekken. Daarnaast biedt het ook een economische stimulans: ondernemers en bezienswaardigheden kunnen zich langs de route op een ontspannen manier presenteren. Gerben Dijksterhuis, voorzitter van de gebiedscoöperatie: ‘Gastvrije Randmeren gaat vandaag een partnership aan met Fietsnetwerk, waarmee we de aantrekkelijkheid van het water, de dieren en het verrassende aanbod van horeca en bezienswaardigheden voor alle fietsers van Nederland zichtbaar kunnen maken. Fietsnetwerk heeft laten zien oog te hebben voor samenwerking in het gebied en wij moedigen dat graag aan.’

Samenwerking

De fietsroutes ‘Rondje Randmeren’ zijn ontwikkeld in samenwerking met het Harderwijks bedrijf Fietsnetwerk. Gastvrije Randmeren koos voor een samenwerking met Fietsnetwerk vanwege hun uitgebreide ervaring met themaroutes en de unieke wijze waarop zij ‘afstapmomenten’ koppelen de fietsroutes. Fietsers krijgen bij elk fietsknooppunt informatie over de volgende stap in de route en over wat er in de omgeving te zien en te doen is, inclusief route hiernaartoe. De routes kunnen worden gefietst door de Fietsnetwerk App te downloaden en de routes met het kenmerk ‘Rondje Randmeren’ te zoeken. Een andere mogelijkheid is de routes via de website van Gastvrije Randmeren of op Fietsnetwerk.nl te downloaden.

De fietsroute Rondje Randmeren is te vinden op: Rondje Randmeren 

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via