Muziek voor tijdens het fietsen

Muziek voor tijdens het fietsen

Verzot op muziek en fietsen natuurlijk

Bij Fietsnetwerk zijn we niet alleen verzot op fietsen, maar ook op muziek. Daarom dachten we: waarom stellen we niet gewoon een korte afspeellijst samen waarin we per provincie een artiest kiezen plus een nummer dat je kunt luisteren? Om het voor jullie nog interessanter te maken hebben we ook een fietsroute uit de provincie aan dit artikel toegevoegd.

Flevoland: Acda en De Munnik - Het Regent Zonnestralen

Nu zou je misschien denken: Welke link is er nou tussen de provincie Flevoland en Acda en de Munnik? Voordat Thomas Acda en Paul de Munnik elkaar ontmoetten in Amsterdam, waar ze beiden studeerden, groeide Paul de Munnik op in de plaats Dronten in de provincie Flevoland. Paul was daar de jeugdvriend van acteur Kees Boot, samen organiseerden ze de “grote avonden” op hun middelbare school. Hoewel Acda en de Munnik vooral bekend staan als artiest hebben ze ook als cabaretduo opgetreden. Sinds 2014 zijn Acda en De Munnik uit elkaar.

Bekijk de fietsroute

 

Friesland: Twarres ? F?gelfrij

Frieser dan Twarres gaat het bijna niet worden. Hoewel de meeste nummers in het Engels zijn gezongen hebben ze ook een paar nummers in het Fries uitgebracht waarvan de nieuwste Fûgelfrij (Vogelvrij) is. Ook het nummer Wêr Bisto (Waar ben je)  is een bekende Friese song van de band. Hoewel zangeres Mirjam Timmer nog maar 35 jaar oud is bestaat de band al dik 17 jaar. De zangeres was pas 19 toen hun eerste album Stream  uit kwam.

Bekijk de fietsroute

 

Overijssel: Ilse DeLange ? The Great Escape

Deze goedlachse Overijsselse is misschien wel één van de bekendste Nederlandse artiesten van de afgelopen 17 jaar. In eerste instantie waren haar nummers vooral Country gerelateerd. Het zal dus niet verrassend zijn om te lezen dat haar eerste album ‘World of Hurt’ in de country-hoofdstad van de wereld, Nashville (VS), is opgenomen. Later werd haar muziek meer een combinatie tussen pop en rock. Wie de echte country-Ilse nog wil horen kan het beste naar The Common Linnets luisteren, sinds 2013 een side-act van Ilse DeLange.

Bekijk de fietsroute

 

Drenthe: Skik ? Op Fietse

De band Skik (Drents voor ‘schik’ of ‘plezier’) is officieel nooit uit elkaar gegaan. Echter, zanger Daniël Lohues, die als solo artiest nog steeds nummers maakt in Drents dialect, maakte in 2013 bekend dat hij geen toekomst meer zag in Skik. De band heeft ook al sinds jaren geen initiatieven ondernomen om samen op te treden. De CD Niks is zoals ’t lek (Niets is zoals het lijkt) waar het nummer Op Fietse op voorkomt betekende in 1997 de doorbraak voor de band. 

Bekijk de fietsroute

 

Noord-Holland: Marco Borsato ? Samen Voor Altijd

Het nummer Samen Voor Altijd komt van het album Duizend Spiegels  van de meest succesvolle Nederlandse artiest aller tijden. Borsato, die, misschien vanwege zijn roots, ooit is begonnen met het zingen in het Italiaans, brak in 1994 door toen hij overging op het Nederlands. Het nummer Samen Voor Altijd zingt hij samen met zijn dochter, zanger Lange Frans en zijn zoontje Willem en John Ewbank en zijn dochter Day Ewbank. Marco Borsato is afkomstig uit de kaasstad Alkmaar.

Bekijk de fietsroute

 

Zuid-Holland: Di-rect ? Hold On

De Haagse band Di-rect is ook zeker geen onbekende in ons land. Aan het begin van deze eeuw stond de band nog onder ‘leiding’ van zanger Tim Akkerman. In 2009 besloot hij zich echter te gaan richten op zijn solocarrière en dus ging Di-rect op zoek naar een nieuwe zanger. Om een opvolger te vinden organiseerde de band het programma ‘Wie is Di-rect’ wat via BNN werd uitgezonden. Na een afvalrace is Marcel Veenendaal uitgekozen tot nieuwe zanger. Hij is ook de zanger bij het nummer Hold On. Andere nummers van de band zijn onder andere She (met Tim) en Times are Changing (met Marcel).

Bekijk de fietsroute

 

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via