Muziek voor tijdens het fietsen deel twee

Muziek voor tijdens het fietsen deel twee

Het vervolg

Bij Fietsnetwerk zijn we niet alleen verzot op fietsen, maar ook op muziek. Daarom dachten we: waarom stellen we niet gewoon een korte afspeellijst samen waarin we per provincie een artiest kiezen plus een nummer dat je kunt luisteren? Om het voor jullie nog interessanter te maken hebben we ook een fietsroute uit de provincie aan dit artikel toegevoegd. Als je benieuwd bent naar de andere provincies kun je ook het eerste deel lezen.

Groningen: IOS ? Uit De Schaduw

De voormalige Nederpopband IOS (een afkorting voor IsOokSchitterend! De originele naam van de band) werd in 1996 opgericht door studenten van de Groninger studentenvereniging RKSV Albertus Magnus. De band is misschien niet zo bekend als Ilse DeLange of Marco Borsato maar wanneer je het nummer Uit De Schaduw hoort denk je wellicht “oh ja, die ken ik wel”.  Het nummer kwam 10 jaar na de oprichting en noteerde een 19e plek in de Alarmschijf. 

Bekijk de fietsroute

 

Brabant: Guus Meeuwis ? Brabant

Nee, erg creatief is deze keuze niet… desalniettemin is Guus Meeuwis één van de grootste artiesten die ons land rijk is. Met zijn zachte G brak hij in 1995 door met het nummer ‘Het is een Nacht’. Zijn jeugd beleefde Guus in Lieshout, een dorpje in de gemeente Laarbeek. Tijdens zijn middelbare schooltijd was al duidelijk dat hij muzikaal was aangelegd. Het nummer Brabant gaat overduidelijk over de provincie waar Guus vandaan komt, en waar het overigens prachtig fietsen is.

Bekijk de fietsroute

 

Utrecht: Herman van Veen ? Opzij

De oudste artiest uit de lijst, Herman van Veen, maakte al in 1965, op 20-jarige leeftijd zijn theaterdebuut. Ook is hij de bedenker van het verhaal over Alfred Jodocus Kwak,  waarvan de eerste afleveringen tussen eind jaren ’80 en begin jaren ’90 op de buis verschenen. Uiteindelijk kwam het verhaal niet verder dan twee seizoenen. Toch kun je het eendje nog steeds bewonderen op televisie en Netflix. Het nummer Opzij is ideaal wanneer je haast hebt tijdens het fietsen van je fietsroute (iets wat wij ons amper zouden kunnen voorstellen)…

Bekijk de fietsroute

 

Zeeland: Bl?f ? Hier aan de kust

Hoe toepasselijk zou het zijn als je tijdens het fietsen langs de Zeeuwse kust dit nummer hoort van Bløf. De band gaat ongemerkt ook al jaren mee in de Nederlandse popmuziek , ze bestaan al sinds begin jaren ’90. Ze hebben ook hun eigen festival: Concert At Sea. Dit festival wordt elke zomer gehouden op de Brouwersdam, tussen Zeeland en Zuid-Hollandse eilanden. Twee jaar geleden werd alweer de 10e editie van Concert At Sea gehouden. Een kaartje bemachtigen is niet altijd even makkelijk, het festival is vaak op voorhand al uitverkocht.

Bekijk de fietsroute

 

Gelderland: De Sjonnies ? M?n fiets is gejat

We hopen niet dat deze titel toepasselijk is, anders is er iets goed mis… ‘M’n fiets is gejat’ is een wat ouder nummer van De Sjonnies, waarin oud zanger Ronnie Ruysdael nog zingt. Sinds 2009 is hij zich onder zijn pseudoniem Ronnie Ruysdael gaan richten op een solo carrière. De eerste opzet van De Sjonnies bestond uit ‘vader’ Ronnie en ‘zoons’ Konstantijn en Friso Ruysdael. In werkelijkheid zijn dit natuurlijk typetjes, gevormd door Jan Rabbers (tot 2009 Ronnie) en de broers Geert en Guus Peeters (respectievelijk Friso en Konstantijn). Sinds 2014 is Bennie Solo de zanger van de band en treden ze op onder de naam  De Sjonnies & Bennie Solo.

Bekijk de fietsroute

 

Nog lekkerder fietsen? Gebruik onze fietsroute App

Met onze fietsroute App krijg je de juiste route-informatie op het juiste moment. Zo laat de App je bij elk fietsknooppunt weten wat het volgende knooppunt is en wat er in de buurt van het betreffende knooppunt te zien en te doen is. Je hoeft hierdoor nooit meer zelf op zoek naar de juiste knooppuntnummers, die staan namelijk allemaal in de App. Ook over het batterij- en internetverbruik hoef je je geen zorgen te maken, door gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth is dat namelijk tot een minimum beperkt.

Meer over de App

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via