Lekker fietsen! En onderweg het gemak van jouw apotheek in je broekzak!

Fietsen met Service Apotheek2

Service Apotheek: we helpen je (weer) op weg

Hoe zit het met jouw goede voornemens voor 2021? Vaak hebben deze te maken met een gezondere leefstijl. Wellicht heb je de eerste stappen al gezet, maar misschien weet je niet waar je moet beginnen en kun je wel wat hulp gebruiken. Wist je dat jouw eigen Service Apotheek je hiermee kan helpen? Veel mensen denken bij leefstijl direct aan gezonde voeding of meer bewegen. Maar er zijn ook andere belangrijke onderwerpen, zoals slapen, of inzicht krijgen in je benodigde vitaminen en mineralen. En daar helpt jouw Service Apotheek je graag bij.

 

Leefstijladvies van de Apotheek

Jouw Service Apotheek kan meer voor je betekenen dan je misschien verwacht. Soms zorgen medicijnen er voor dat je slecht slaapt, je je moe voelt of je vaak kramp krijgt. Dat is niet handig als je met een gezondere leefstijl aan de slag wilt. Ook komt het voor dat medicijnen vitaminen afbreken, of de opname ervan verminderen waardoor aanvullende vitaminen nodig zijn. Schakel daarom jouw apotheker in voor advies over jouw medicijngebruik, voeding en supplementen, of roken- en alcoholgebruik. Is er meer begeleiding nodig? Jouw Service Apotheek heeft korte lijntjes met andere instanties en zorgverleners en verwijst je graag door. Welke vragen kun je bijvoorbeeld stellen?

  1. Werken mijn medicijnen zoals het hoort? Kan ik misschien met minder medicijnen toe? Past het innameschema nog bij mijn leefstijl?
  2. Hoe weet ik of naast mijn dagelijkse voeding aanvullende supplementen nodig heb?
  3. Wat moet ik weten over stoppen met roken en minderen met alcohol?
  4. Hoe kan ik mijn nachtrust verbeteren, of zorg ik voor minder stress zodat ik meer
    ontspannen ben?
  5. Wat kan ik doen om meer te bewegen? En wie kan me hierbij helpen?

 

Samenwerking Fietsnetwerk en Service Apotheek

Bij het aanpassen van jouw leefstijl is het belangrijk dat je haalbare doelen stelt en ook jouw successen viert. Het is anders lastig om vol te houden. En nog belangrijker om het vol te kunnen houden: zoek leuke activiteiten! Daarom is Service Apotheek een samenwerking aangegaan met Fietsnetwerk. Een mooie fietstocht maken is leuk, je bent buiten en je ziet wat van Nederland! Met de handige knooppunten stel je jouw eigen route samen die je op je eigen tempo fietst. Het is eigenlijk met de knooppunten net als met de leefstijldoelen die je stelt: iedere keer als je bij een knooppunt aankomt is het een kleine beloning dat je een stapje verder op weg bent.

Wil je ook van deze samenwerking profiteren? Loop dan bij een Service Apotheek bij jou in de buurt binnen en maak een afspraak om jouw leefstijl te bespreken. Per apotheek geven we een aantal Premium jaarabonnementen van Fietsnetwerk weg. Let op: deze actie geldt zolang de voorraad strekt en iedere apotheek bepaalt zelf hoe ze het abonnement uitgeven. Samen maken we meer bewegen makkelijker èn leuker!

 

De Service Apotheek in je broekzak

Ben je onderweg? Profiteer dan ook van de voordelen die de Service Apotheek-app jou te bieden heeft! De app is gratis en zorgt ervoor dat jij altijd een overzicht van jouw medicijnen bij de hand hebt. De voordelen? Stel bijvoorbeeld inname-herinneringen in, handig als je onderweg bent en zeker wilt weten dat je jouw medicijnen niet vergeet. Ook heb je toegang tot online bijsluiters en informatievideo's. Denk je onderweg ineens dat je jouw recepten nog moet aanvragen of herhalen? Ook dat gaat eenvoudig via de app. Jij bent in controle, je geeft wijzigingen door aan jouw apotheker en rapporteert alleen de ervaringen die jouw apotheker zou moeten weten. Dat geeft je mooi de vrijheid om Nederland op de fiets te verkennen nietwaar? 

 

   App-Store_NL    google-play_nl

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via