Langs het IJsselmeer

Fietsroute van de week (9) | Langs het IJsselmeer

Door de jongste provincie van Nederland

Deze fietsroute van de week brengt je naar de jongste provincie van ons land: Flevoland. De route brengt je langs Lelystad en de dorpen Dronten, Swifterbant en Biddinghuizen.

Fietsroute Swifterbant, IJsselmeer en Lelystad

Daarnaast fiets je voor een groot deel langs het IJsselmeer. Vanaf de IJsselmeerdijk heb je een prachtig uitzicht, misschien kun je bij heel helder weer zelfs Enkhuizen zien liggen. Swifterbant is ouder dan Biddinghuizen, waar pas in 1963 de eerste mensen kwamen wonen. In de buurt van Swifterbant is een prehistorische nederzetting gevonden, een vesting van steentijdjagers.

Bekijk de fietsroute

 

Wat je kunt zien langs de route

Naast de uitzichten en de Oostvaardersplassen kom je ook de volgende afstapmomenten tegen langs de route:

MEC Museum - Dronten

MEC Museum - Dronten

Het Mechanisch Erfgoed Centrum in Dronten heeft een collectie die bestaat uit radio’s en tv’s maar ook veel oude gereedschappen. Daarnaast beschikt het museum over een bibliotheek met veel oude, technische boeken.

Bekijk Het Afstapmoment

 

Luchtvaartthemapark Aviodrome

Luchtvaartthemapark Aviodrome

Aviodrome vertelt het verhaal van de Nederlandse luchtvaart en laat deze veranderen in unieke avonturen. Binnen en buiten vind je meer dan 100 vliegtuigen, zoals de Boeing 747 en de Uiver.

Bekijk het afstapmoment

 

Fiets deze route met de Fietsnetwerk App

Wil je de beste routebegeleiding en allerlei omgevingsinformatie tijdens het fietsen van de fietsroute van de week? Probeer dan eens onze fietsroute App. Bij de fietsknooppunten wordt je niet alleen geattendeerd op het volgende knooppunt op de route, maar de App laat je ook weten wat er in de buurt van het knooppunt te doen is. Door gebruik van de nieuwste technologie op het gebied van GPS en Bluetooth is het batterij- en internetverbruik tot een minimum beperkt.

Meer over de App

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via