Langs de Scheur

Fietsroute van de week (10) | Langs de Scheur

Uitkijken over de Europoort

Fiets langs mooie plaatsen als Hoek van Holland en kijk uit over de Europoort met deze fietsroute van de week. Hoek van Holland heeft veel historie rondom de Tweede Wereldoorlog. Verder kom je langs De Lier en Maassluis.

Fietsroute langs de Scheur

In het Nederlandse Pantserfort in Hoek van Holland werd de laatste kabinetsvergadering gehouden voordat de regering naar Engeland vertrok. Ook koningin Wilhelmina vertrok vanaf hier. Eigenlijk wilde de voormalige koningin naar Zeeland, maar op bevel van de Britse Admiraliteit zette het Britse oorlogsschip koers naar de haven van Harwich. Het strand werd door Duitsland volgebouwd met bunkers als onderdeel van de Atlantikwal, een deel van die bunkers en het pantserfort zijn te bezichtigen.

Bekijk de fietsroute

 

Waar kun je afstappen?

Naast dat je natuurlijk kunt kijken bij het Pantserfort kun je ook bij één van deze afstapmomenten je rust pakken:

Camping De Krabbeplaat - Brielle

Camping de Krabbeplaat

Het dorpje Brielle ligt tussen twee wateren in. Hierdoor heb je aan de voorkant van de camping, in het Brielse meer zoet water en aan de achterkant in het kanaal zout water uit de Noordzee. Naast de camping worden  kano's, roeiboten, motorboten en waterfietsen, verhuurd zodat je een dag heerlijk op het Brielse meer kunt vertoeven.

Bekijk het afstapmoment

 

Eetcafé en Terras 't Jachthuis - Maasland

Eetcaf? en Terras 't Jachthuis

Voor wie het water van Midden-Delfland op wil biedt 't Jachthuis verschillende arrangementen aan die geheel naar wens verzorgd kunnen worden. Daarnaast valt er in de omgeving genoeg te fietsen en kun je 't Jachthuis als uitvalbasis gebruiken tijdens of na het fietsen van een fietsroute.

Bekijk het afstapmoment

 

De fietsroute van de week fietsen met de Fietsnetwerk App

Je kunt er ook voor kiezen om tijdens het fietsen van deze route gebruik te maken van onze fiets App. Je hoeft nooit meer zelf te zoeken naar de knooppunten. Je krijgt bij elk knooppunt een melding over wat het volgende knooppunt in de route is. Daarnaast laat de App je weten wat er in de buurt van dat fietsknooppunt te zien en te doen is. Het batterij- en internetverbruik is tot een absoluut minimum beperkt omdat de App gebruikt maakt van de nieuwste technologieën op het gebied van GPS en Bluetooth.

Meer over de app

 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via