Laad je elektrische fiets op met zonne-energie

Laad je elektrische fiets op met zonne-energie

Een multifunctionele bank met oplaadpunten voor je elektrische fiets

In Krommenie kun je sinds kort fietsen over Het SolaRoad. Dit is een fietspad wat zonlicht op het wegdek omzet in elektriciteit. De SolaRoad technologie, op basis van zonne-energie, is er nu ook voor kleinere oppervlakten onder de naam van SolaRoad Kit. De provincie Groningen heeft de kit als eerste afgenomen en gaat hem gebruiken in een multifunctionele bank met oplaadpunten voor elektrische fietsen, een mobiele telefoon of een tablet.

 

Rond april 2017 in Blauwestad

De naam van de bank is STOPcontact. Rond april 2017 wordt de bank geplaatst in BlauweStad, ten oosten van de stad Groningen. Wil je tegen die tijd de bank bekijken? Dan kun je het beste onze fietsroute rondom Blauwestad gaan fietsen. Deze route is natuurlijk ook leuk om te fietsen zonder STOPcontact.

Over de STOPcontact bank

De STOPcontact-bank bestaat uit een slimme en groene combinatie van producten. De energie die opgewerkt wordt door de SolaRoad Kit wordt opgeslagen in twee zeezout-accu’s. De accu’s zitten verpakt in verpakt in de bank zelf, die gemaakt is van gerecycled materiaal. Naast dat de bank beschikt over vier stopcontacten heeft het ook een digitaal informatiescherm en een fietsenrek.

Wat kan de SolaRoad Kit?

De SolaRoad Kit kan energie leveren voor bijvoorbeeld wegverlichting, verlichting van een etalage, verwarming, een wifi punt of zoals nu in Groningen: als oplaadmogelijkheid voor elektrische fietsen of mobiele telefoons en tablets. Het fietspad in Krommenie is een proeftracé van zo’n 90 meter en ligt er sinds 2014. Momenteel wordt er gewerkt aan verschillende vervolgprojecten.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via