Innovatieve fietsroute door het water

Innovatieve fietsroute door het water

Reeks van innovaties om beleving te verhogen

Limburg opende afgelopen woensdag een nieuwe fietsroute die je dwars door het water voert. Het traject ligt op het fietnetwerk bij knooppunt 91 in Bokrijk (België) en doorkruist de vijvers van de Wijers. “Dit unieke pad is het eerste in een reeks van innovatieve fietsprojecten voor meer beleving van de unieke Limburgse landschappen langs het fietsnetwerk.

In de nabije toekomst realiseert Toerisme Limburg onder meer ook fietsbelevingen onder de grond en door het Nationaal Park Hoge Kempen. “Met deze nieuwe belevingen tonen we dat Limburg blijft innoveren in toerisme”, zegt Igor Philtjens, gedeputeerde van Toerisme, Cultuur en Erfgoed en ook voorzitter van Toerisme Limburg en Bokrijk.

Unieke beleving voor het fietsnetwerk

Het fietspad loopt dus door het water en voegt daarmee een unieke beleving toe aan het Limburgse fietsnetwerk. Het pas is 212 meter lang en 3 meter breed en het water is aan weerszijden op ooghoogte. De fietsroute is tevens een nieuwe toegangspoort tot De Wijers.

Dit unieke vijvergebied in Midden-Limburg  heeft nog een enorm toeristisch potentieel en daarom is het waardevol dat dit stuk nu ontsloten is. Met deze prachtige innovatie kan de trend gezet worden voor de verdere ontwikkeling van de Wijers.

Autovrij, belevingsvol en comfortabel

Het nieuwe fietspad past goed binnen het ‘ABC-principe’ van Toerisme Limburg: veilige fietsroutes die zoveel mogelijk Autovrij, Belevingsvol en Comfortabel zijn. Dankzij de beperkte hellingsgraden is het autovrije pad voor iedereen comfortabel toegankelijk.

Ook de omliggende paden werden aangepakt voor meer comfort. Nergens anders kun je fietsen op ooghoogte van de waterspiegel waardoor hier een unieke beleving is ontstaan. Je ziet, voelt en ruikt het water van op de fiets waardoor de zintuigen extra worden geprikkeld

Bron: pretwerk 

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant