Hoe werkt de App: In vijf stappen ben je volledig op de hoogte

Hoe werkt de App: In vijf stappen ben je volledig op de hoogte

De Fietsnetwerk App uitgelegd

De fietsroute App van Fietsnetwerk.nl heeft verschillende voordelen: Je hoeft nooit meer te zoeken, onderweg heb je een perfecte routebegeleiding en je gaat altijd met een mooie herinnering naar huis. We hebben in een reeks van vier artikelen beschreven hoe je de App maximaal kunt benutten. In deze bundel vind je elk van de vijf artikelen terug. Klik onder de alinea’s op ‘naar het volledige artikel’ om de bijbehorende afbeeldingen te zien en naar het artikel te gaan.

 

Uitgelegd: Het startscherm

Links bovenin het startscherm vind je de menuknop. Hier kun je kijken hoe de App werkt. Wanneer je bij de uitleg bent kun je via dezelfde menuknop weer terug naar het startscherm. Je kunt er voor kiezen om fietsroutes te zoeken op locatie of thema. In de zoekbalk kun je de gewenste locatie invullen. Naast dat je fietsroutes kunt zoeken op een bepaalde locatie kun je ook in de buurt van je huidige locatie zoeken.

Naar het volledige artikel.

Uitgelegd: Het routeoverzicht

Met de pijl links boven in het scherm ga je terug naar het startscherm. Door te schuiven met de filterbalk kun je fietsroutes filteren tot- of vanaf een bepaalde lengte. Als je op één van de fietsrouteblokken klikt dan ga je naar de desbetreffende route. Verder kun je op het blok gelijk zien wat de lengte van de fietsroute is.

Naar het volledige artikel.

Uitgelegd: De fietsroute

Onder de foto bij de fietsroute zie je de plaatsen waar de route doorheen gaat. Onder de plaatsen vind je een tekstuele beschrijving van de route, om meer te lezen kun je naar beneden scrollen. Als je helemaal naar beneden scrollt zie je een kaart met daarop de fietsknooppunten, groene sterrenkijkers en blauwe koffiekopjes. De groene sterrenkijkers geven een bezienswaardigheid langs de route aan, de blauwe koffiekopjes een horecagelegenheid. Als je klaar bent om te fietsen druk je bovenin op ‘Fietsroute starten’.

Naar het volledige artikel.

Uitgelegd: Het afstapmoment

Door op één van de koffiekopjes of sterrenkijkers te drukken kun je meer informatie opvragen over een afstapmoment. Allereerst verschijnt er dan een balk met de naam en de voorzieningen, als je hierop drukt verschijnt er een uitgebreid overzicht. Wanneer je bij dit overzicht bent verschijnt er, indien een afstapmoment dit heeft, een aanbieding bovenin het scherm waarvan je gebruik kunt maken als gebruiker van de Fietsnetwerk App. Als je naar beneden scrollt kun je het afstapmoment bellen voor een eventuele reservering of naar hun website gaan.

Naar het volledige artikel.

Uitgelegd: Het eerste fietsknooppunt en de kompasfunctie

Als je je fietsroute bent gestart krijg je een melding van het dichtstbijzijnde fietsknooppunt. Dit is het fietsknooppunt van de gekozen route dat het dichtst bij je huidige locatie in de buurt ligt. Om naar het eerste fietsknooppunt te fietsen zijn er twee mogelijkheden: een tekstuele routebeschrijving of gebruik maken van de kompasfunctie. Op dezelfde manier kun je onderweg naar een afstapmoment toe fietsen.

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via