Heerlijke fietsroute rond Beuningen

Fietsroute van de week 21 Heerlijke fietsroute rond Beuningen

Heerlijk in de breedste zin van het woord

‘Heerlijk’ kan meerdere betekenissen hebben. Aan de ene kant is dit een heerlijke fietsroute om te fietsen, gewoon echt lekker. Echter, de andere betekenis van heerlijk slaat op de heerlijkheden die in de middeleeuwen ontstonden

Heerlijke fietsroute rond Beuningen

In de middeleeuwen bezaten grootgrondbezitters en kerkelijke leiders politieke, juridische of economische macht, daarom noemden zij zich heer. Het gebied waarover zij die rechten hadden werden heerlijkheden genoemd. Tijdens deze fietsroute kom je langs een aantal van die heerlijkheden, namelijk: de heerlijkheden van Leur, Ewijk, Winssen en Hernen.

Naar de fietsroute.

Wat je onderweg kunt tegenkomen

 Slot Doddendael - Ewijk

Slot Doddendael

Het middeleeuwse kasteeltje Slot Doddendael is omringd door een gracht. In het verleden is het Slot geplunderd, afgebrand en afgebroken maar steeds opnieuw herbouwd. Vanaf 1489 is het drie eeuwen lang in bezit geweest van de Westfaalse room katholieke familie Van Strepreadt.

Bekijk het afstapmoment.

Kasteel Hernen - Hernen

Kasteel Hernen

Dit kasteel is gebouwd in de 14e eeuw en na de bouw herhaaldelijk uitgebreid. Bij uitbreidingen werd de binnenplaats steeds meer volgebouwd. De woontoren is in de 18e eeuw ingestort. Kasteel Hernen is al ruim drie eeuwen officieel onbewoond en is in het verleden ook nooit belegerd.

Bekijk het afstapmoment.

Fiets deze route met de App

 Ondanks dat deze fietsroute van de week gloednieuw is staat hij natuurlijk al wel in de Fietsnetwerk App, dat betekend dat je hem ook met de App kunt fietsen. Hij geeft je bij elk fietsknooppunt een melding met de volgende stap op je route, daarnaast laat hij je direct weten wat er in de buurt van het knooppunt te zien en te doen is. Over je batterij- en internetverbruik hoef je je geen zorgen te maken. Door gebruik van de nieuwste technologieën op het gebied van Bluetooth en GPS is dit tot een minimum beperkt.

 

Meer over de app

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via