Giethoorn en omgeving

Fietsroute van de week (27) | Giethoorn en omgeving

Ontdek 'het Venetië van Nederland'

Giethoorn wordt vanwege haar vele bruggetjes en waterwegen ook wel 'Hollands Venetië' genoemd. Veel van de huizen in het dorp zijn als het ware op eilandjes gebouwd en zijn alleen met bruggetjes te bereiken. Een groot deel van de in totaal 176 bruggen zijn dan ook privé-eigendom van de bewoners van het dorp. Tijdens deze fietsroute ontdek je de omgeving van Hollands Venetië, een prachtig gebied om doorheen te fietsen.

 

Fietsroute Giethoorn en omgeving

Eén van de andere plaatsen waar je langs fietst is de stad Meppel, dat bekend staat om haar gezelligheid en leuke winkeltjes. Ook houden Meppelaars wel van een feestje, zo hebben ze in juni het Grachtenfestival en in juli het Fantasiafest met onder andere The Dutch Steampunk Convention. In Giethoorn zelf kun je twee dingen doen: je kunt er de drukte opzoeken of ervoor kiezen om met een fluisterboot richting het Nationaal Park Weerribben-Wieden te varen.

Naar de fietsroute.

Vergaap je aan de kunst

Kunsthuis Secretarie - Meppel

Kunsthuis Secretarie - Meppel

In het Kunsthuis zijn het hele jaar door verschillende tentoonstellingen te bewonderen. In een aantal zalen van het Kunsthuis wordt altijd beeldende kunst vertoond. In de voormalige Burgemeesterkamer vind je informatie over de lopende exposities.

Bekijk het afstapmoment.

Museum De Oude Aarde - Giethoorn

Museum De Oude Aarde - Giethoorn

Naast dat je via Giethoorn de fluisterboot kunt nemen, kun je ook een bezoek brengen aan Museum De Oude Aarde. Sinds het einde van de jaren '60 van de vorige eeuw verzamelt het museum prachtige edelstenen, mineralen en fossielen. De oprichter van het museum was een ontdekkingsreiziger, al zijn fondsten worden tentoon gesteld.

Bekijk het afstapmoment.

Verken deze fietsroute met de gratis Fietsnetwerk App

Aankomend weekend wordt het prachtig weer. Op zich is dat al genoeg reden om deze fietsroute van de week uit te proberen, maar het wordt nog mooier als je voor vertrek de Fietsnetwerk App even download. De App voorziet je van een piekfijne routebegeleiding. Het enige wat je hoeft te doen is te zoeken op 'Giethoorn' of, mocht je er al in de buurt zijn, te klikken op 'Fietsroutes in de buurt'. Vervolgens verschijnt deze fietsroute van de week op je beeldscherm en kun jij hem fietsen.

Bij elk fietsknooppunt word je niet alleen geïnformeerd over de volgende stap in je route, je krijgt ook meteen te zien wat er in de buurt van de fietsknooppunten te zien en te doen is. Hoewel dit een aardig lange fietsroute is hoef je je geen zorgen te maken over het internet- en batterijverbruik van je telefoon. De App maakt gebruik van de nieuwste technologieën en hierdoor is het internet- en batterijverbruik tot een minimum beperkt.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via