Genieten in het Gooi

Fietsroute van de week (28) | Genieten in het Gooi

Dwars door de meest welvarende gemeentes van Nederland

Deze fietsroute brengt je langs Laren, Blaricum, Naarden, Eemnes en Bussum. Laren is, samen met Blaricum, momenteel één van de rijkste gemeentes van Nederland. Van oorsprong was Laren een boerendorp, echter, in de 19e eeuw werd het steeds meer een kunstenaars- en forensendorp.

 

Fietsroute Genieten in het Gooi

Eemnes, dat ten zuiden van Blaricum ligt, bestaat eigenlijk uit twee delen: Eemnes-binnen en Eemnes-buiten. Het ‘binnenste’ gedeelte wordt gekenmerkt door de boerderijen langs de Wakkerendijk. Eemnes-buiten beschikt over veel nieuwbouw rond een oude dorpskern.

Naarden is één van de best bewaarde vestingsteden van Europa. Als je een wandeling maakt over de gerestaureerde vesting krijg je er echt een goed beeld van. Ook wanneer je een rondvaart door het omringende water maakt krijg je een goed beeld.

Naar de fietsroute.

Afstapmomenten langs de fietsroute

Het Nederlands Vestingmuseum - Naarden

Nederlands Vestingmuseum

Wil je je verdiepen in de geschiedenis van de vestingstad Naarden? Breng dan een bezoekje aan het Nederlands Vestingmuseum. In het openluchtmuseum ontdek je hoe soldaten probeerden stand te houden tegen het geweld van de vijand en hoe de vestingbouw zich ontwikkelde.

Bekijk het afstapmoment.

Fort Werk IV – Bussum

Fort Werk IV

Naast Blaricum, Laren, Eemnes en Naarden kom je tijdens het fietsen van deze fietsroute dus ook door Bussum. In Bussum, achter het theater Spant, vindt je dit unieke cultureel erfgoed. Het fort is gebouwd in 1868 en is onderdeel van de Nieuwe-Hollandse Waterlinie.

Bekijk het afstapmoment.

Fiets door het Gooi met de App

Download voordat je gaat fietsen in het Gooi nog even snel de Fietsnetwerk App zodat je zorgeloos van start kunt gaan. Met de App krijg je onderweg bij de fietsknooppunten een melding met de volgende stap in je route. Daarnaast krijg je een overzicht van de afstapmomenten in de buurt van het betreffende fietsknooppunt. Er is langs deze fietsroute van de week natuurlijk meer te ontdekken dan de bovenstaande afstapmomenten.

 

Download de Fietsnetwerk App

App stores download Android   App stores download Apple

Wil je alvast 5 gratis fietsroutes ontvangen?

Vul hieronder je e-mailadres in en ontvang gratis de digitale Fietskrant

Deel via